Servera med glass eller frusen yoghurt. Bakad blodgrape med frusen yoghurt och limerasp. Om du är så sötsugen att du inte vet var du ska ta vägen (eller bara är sugen på att festa till det lite) så tycker jag att du raskt ska gå förbi lösgodiset och istället styra kosan mot fruktdisken, ta en grapefrukt i hampan och gå hem och göra den här enkla lilla vardagsdesserten
Recepten hittade jag i senaste numret av Elle Mat & Vin respektive här. Ta vara på vinterns citrusfrukter och servera dem till mjuka kakor, vispad grädde eller som här med hemgjord glass
I detta recept har jag använt den senare metoden, men välj det som passar dig bäst. Varje gång jag handlar bara MÅSTE jag köpa med mig minst en påse apelsiner, blodapelsiner eller citroner, oavsett hur mycket frukt jag redan har hemma
En mycket fräsch men även matig sallad på råa gulbetor och fänkål smaksatt med grapefrukt och krasse, perfekt som tillbehör till en god fisk eller som en bufférätt
Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Vill bara kika in och dela med mig av receptet på den här smoothien som jag åt innan vi åkte. Den här smoothien består av just grapefrukt och tillsammans med ingefära och hallon så blev den riktigt god
Allra längst ned på sidan finns mitt recept till en nyttig men ändå galet god efterrätt som. en organisk syra som verkar antioxidativt, med andra ord den motverkar och skyddar huden mot