Gör så här. Koka upp lök och vitlök med rödvinsvinägern tills vinägern kokat bort. Låt svalna. Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa (med elvisp) till ett jämt smör
Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. Farligt gott faktiskt, för det är väldigt lätt att äta alldeles för många
I bloggen Matgeek hittade vi recept på en riktig klassisk gubbröra och bestämde oss för att testa den till påsk, istället för att göra vår “vanliga” Nubberöra
Supergod var den som sagt så spara receptet och gör den till midsommar. Liiiite väl sent kommer här receptet på den supergoda matjessilltårtan som jag gjorde till påsk
Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fick lite inspiration till dagens middag därifrån
På fina restauranger blir man ofta serverad bröd med ett fluffigt, vitt smör till. Det är en exklusiv känsla och det bästa av allt är att det inte alls är så svårt att göra själv, ett mycket roligare alternativ till bords smör vid middagsbordet
Asiatisk sill med hetta är en ny och spännande sillinläggning. Smaker av vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen extra smak 3 dl vatten 2 dl socker 1 dl ättiksprit (12%) 3½ cm ingefära 4 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2
Vi hade gäster alla tre dagarna i midsommar och det grillades förstås. Vid skolavslutningen fick jag en burk Rabarberchutney av en av skolbarnens mamma
Snart midsommar hörrni, vad hände med våren. Jag har tidigare gjort två tårtor till midsommar och även om jag är sjukt nöjd med recepten så är det ju alltid kul att testa nya recept och smaker