Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfett. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och matfett. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om
Utrustning. 2 st (ca20,5x5,5 cm) runda sockerkaksformer. Värm ugnen till 175°C med galler i mitten. Smöra formarna, klä sedan botten i varje form med en rund utklippt bakplåtspappers bit
ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
Nutella Cookies. Dessa kakor är farligt goda, när man väl har smakat är det svårt att sluta äta. Det som gör dom här kakorna sådär extra goda är att man fryser in små bollar av nutella som man sedan lägger i mitten av degen innan den ska in i ugnen så när man sen tar ut kakorna så har nutella runnit ut i hela kakorna och det är sådär kletiga och goda
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sönerna har hemma ville ha chokladbollar, ja inte lille Wilhelm förstås. -)så därför passade jag på att testa ett recept på chokladbollar eller de skall påminna lite om Delicatobollar som jag hittade inne hos bloggen Bli min jäst
Blanda socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen tills det börjar sjuda. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng
Så var det lördag och förfarande helg. Här blev vi så otroligt sugna på surströmming att vi krängde en bruk till middag igår, och naturligtvis så följer det med en efterrätt efter en sådan måltid