Dricka, Tillbehör Och Såser

Dricka, Tillbehör Och Såser

  • 21 Recept
Dags att pickla Lingon

Dags att pickla Lingon

Då var det dags igen att lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept
Allt det goda av nypon…

Allt det goda av nypon…

Just när man var som mest sugen på något riktigt gott brukade hon ta fram ur förrådet, koka en underbar soppa som hon sen serverade med ovispad grädde och några mandelbiskvier
Hemgjord färskost

Hemgjord färskost

Färskost är ett mångsidigt smörgåspålägg och går att köpa i ett flertalet varianter ute i de flesta livsmedelsbutiker
Tid för fläder

Tid för fläder

Och då ska man passa på att plocka blommorna. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Fläder kapris

Fläder kapris

Det arä super enkelt och grymt gott. Lägg på burk och njut sedan som kapris. 5dl omogna gröna fläder bär utan stjälk1dl ätticka 12%1dl vatten1msk socker1tsk saltKoka upp allt utom fläder bären, lägg sedan ner bären i den varma lagen och skjud på låg temperatur i ca 4 minuter
Rabarberlemonad

Rabarberlemonad

Enklare lemonad kan man knappast göra och det enda som behövs är tillgång till rabarber. Häll tillbaka saften i en kastrull, rör ner citronsyra, citronsaft och strösocker
Hemmagjorda nachochips

Hemmagjorda nachochips

Är de för färska så bubblar dem sig för mycket och blir bara sega. Tills de blev hårda och torra. Sen tog jag ut dem pensla med smält smör och saltade dem och vissa tog jag chilipulver på och några neutrala
Toum- Libanesisk vitlökskräm

Toum- Libanesisk vitlökskräm

En traditionell libanesisk vitlökssås som är ett givet tillbehör till grillat, speciellt till kyckling
Grönkålschips

Grönkålschips

Och det är det kanske. Jag köper grönkål som är hela blad och så river jag dem själv. Jag gör iordning grönkålen på kvällen, kör en timme, rör om, kör en timme till och stänger sedan av värmen och går och lägger mig
Skinkknyten!

Skinkknyten!

Tre skivor påläggsskinka, 2 st ägg, grädde, ost, dill, salt, purjolök och tre st muffinsformar. Lägg skinkan i botten på muffinsformarna, vispa lätt ihop äggen med grädde ost och kryddorna och fyll formarna, grädda i 200 grader i ca 10 minuter, klart
Farmors mjöd

Farmors mjöd

Jag och min farmor har en årlig tradition där vi tillsammans brukar laga en stor sats med mjöd, passligt till valborg och första maj
Lemonad

Lemonad

Rör tills sockret löst sig och låt svalna. Häll på saften från citronerna och resten av vattnet. Skiva resterande citron och lägg i
Mousserande Flädervin

Mousserande Flädervin

När busken blommade som vackrast i juli och saften var buteljerad, passade jag på att skörda några klasar av de vita doftande små molnen
Rabarbermojito

Rabarbermojito

I helgen bakade jag en kladdig rabarberkaka och maken gjorde en supergod rabarber-mojito. Vi får så löjligt mycket rabarber, och det känns ju liksom synd att inte använda så mycket som möjligt
Syrenmarmelad – Din egna

Syrenmarmelad – Din egna

Väldigt gott till chevre, brie och annan ost till exempel. Det som tar mest tid är att plocka blommorna från kvistarna, men det är avslappnande syssla och man kan prata eller lyssna på något roligt samtidigt
Frosé – Fryst Rosé – Drink

Frosé – Fryst Rosé – Drink

Läskande och roligt sätt att dricka rosé på. Istället för att ta med en flaska rosé när jag skulle till Jessica på middag igår kväll så tog jag med en flaska fryst rosé, och lite preppad med jordgubbssirap och citronjuice
Big Mac dressing – recept

Big Mac dressing – recept

Den är bara såååå god och smakar precis som originalet. Originalreceptet på denna goda dressing är ingen nyhet vid det här laget då Mc Donalds släppte sitt recept för ett par år sen, men det tål att upprepas