Då var det dags igen att lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept
Just när man var som mest sugen på något riktigt gott brukade hon ta fram ur förrådet, koka en underbar soppa som hon sen serverade med ovispad grädde och några mandelbiskvier
Och då ska man passa på att plocka blommorna. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Det arä super enkelt och grymt gott. Lägg på burk och njut sedan som kapris. 5dl omogna gröna fläder bär utan stjälk1dl ätticka 12%1dl vatten1msk socker1tsk saltKoka upp allt utom fläder bären, lägg sedan ner bären i den varma lagen och skjud på låg temperatur i ca 4 minuter
Enklare lemonad kan man knappast göra och det enda som behövs är tillgång till rabarber. Häll tillbaka saften i en kastrull, rör ner citronsyra, citronsaft och strösocker
Är de för färska så bubblar dem sig för mycket och blir bara sega. Tills de blev hårda och torra. Sen tog jag ut dem pensla med smält smör och saltade dem och vissa tog jag chilipulver på och några neutrala
Och det är det kanske. Jag köper grönkål som är hela blad och så river jag dem själv. Jag gör iordning grönkålen på kvällen, kör en timme, rör om, kör en timme till och stänger sedan av värmen och går och lägger mig
Tre skivor påläggsskinka, 2 st ägg, grädde, ost, dill, salt, purjolök och tre st muffinsformar. Lägg skinkan i botten på muffinsformarna, vispa lätt ihop äggen med grädde ost och kryddorna och fyll formarna, grädda i 200 grader i ca 10 minuter, klart
I helgen bakade jag en kladdig rabarberkaka och maken gjorde en supergod rabarber-mojito. Vi får så löjligt mycket rabarber, och det känns ju liksom synd att inte använda så mycket som möjligt
Väldigt gott till chevre, brie och annan ost till exempel. Det som tar mest tid är att plocka blommorna från kvistarna, men det är avslappnande syssla och man kan prata eller lyssna på något roligt samtidigt
Läskande och roligt sätt att dricka rosé på. Istället för att ta med en flaska rosé när jag skulle till Jessica på middag igår kväll så tog jag med en flaska fryst rosé, och lite preppad med jordgubbssirap och citronjuice
Den är bara såååå god och smakar precis som originalet. Originalreceptet på denna goda dressing är ingen nyhet vid det här laget då Mc Donalds släppte sitt recept för ett par år sen, men det tål att upprepas