Mina favoriter

Mina favoriter

  • 13 Recept
Mina favoriter
Apfelstrudel

Apfelstrudel

Rör ner ägget, salt och citronsaft i smörvattnet. Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en grop i mitten och häll lite av vätskan i den
Fuskbrezel

Fuskbrezel

Brezel, Brezl, Bretzel, Breze, Brezn, Bretzet, Bretzga, Bretschl. Kalla det vad du vill, hur som helst är detta bröd föregångaren till amerikanska Pretzels och det har en dokumenterad historia i Tyskland, framför allt de södra delarna, sedan 1100-talet, i sydligare delar av Europa sedan ännu tidigare
Tripp nr 1; Schweiziska caracs

Tripp nr 1; Schweiziska caracs

Denna torsdag gästar vi Schweiz. där det bjuds på kakan carac. Caracs består av en pajdeg, varpå en chokladfyllning vilar, vilken glaseras med en fondantglasyr i grönt
Elins LCHF-kraut (8 portioner)

Elins LCHF-kraut (8 portioner)

Som ni kanske redan förstått så åker jag på jobbresor till Tyskland ibland. På en av dessa resor satt vi en kväll och åt grillat och med det serverades kraut
Flammkuchen

Flammkuchen

Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, olivolja, salt och vatten och arbeta degen i assistent eller för hand tills degen är smidig och slät
Spätzle med ost

Spätzle med ost

Koka upp vatten och salt i en rymlig kastrull. Under tiden kan du förbereda pastadegen. Vispa ägg för hand i en stor plastbunke och blanda i salt, kallt vatten, mjöl och ev lite mannagryn (jag brukar ta en tredjedel mannagryn och två tredjedelar vetemjöl)
Potatissallad á la Tina

Potatissallad á la Tina

Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad som Mat-Tina en gång gjorde ursprungsreceptet till
Bretzelberoende

Bretzelberoende

 . Har ni någonsin bakat något som ska doppas i en lag med kaustiksoda. Inte. Nä, tänkte väl det. Själv stod jag för en vecka sedan och doppade bretzels för glatta livet, lite sådär casual en onsdagkväll i januari
Pretzel

Pretzel

Smula jästen i en skål. Lös den i lite av vattnet, farinsockret,. salt, vetemjöl special och det mesta av vetemjölet, spara ca 1 dl till utbakningen
Tyska kringlor.

Tyska kringlor.

Smula jästen i en bunke, lös den i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt,. farinsocker,dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet (spara Ca 1 dl tilll