Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vita bönor, vitlök och raspat citronskal
G. r. ä. d. s. t. u. v. a. l. g. k. I. n. e. i. f. ö. y. p. o. 5. 0. 2. m. b. (. ). 6. c. h. 1. j. å. F. H. T. ,. -. J. S. M. é. P. /. 3. 4. K. a G. d l
Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs
Älgfärsbiffar med trattkantarellsås. Älgfärsbiffar. Äntligen älg. Ja, jag har väntat så på att få äta älgfärsbiffar och nu äntligen fick jag tag på älgfärs
Höstgryta på älgkött. Med en bit vitkål i kylen som det var dags att ta reda på och med billiga kålrötter på affären när jag handlade i går, blev det höstgryta till middag
Börja med att koka makaronerna, skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna. Blanda sen skorpsmulorna med mjölken, den rivna löken, pressade vitlöken samt alla kryddorna
Älg är ett bra matkött. Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé – recept 4 personer. Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé – recept 4 personer ca 1,5 kg älgstek (denna gång fördelat på 2 stekar á 700 g)