Älg

  • 16 Recept

Älgfärsgulasch

Älgfärsgulasch. 4 portioner. Ingredienser. 1gul lök. 4 potatisar. 1 paprika. 2 msk olja. 500 g älgfärs. 8 dl vatten. 1 msk viltfond
Rotfruktsgratäng med älgskav

Rotfruktsgratäng med älgskav

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor. Ansa och skiva purjon. Lägg i en smord ugnssäker form
Gräddstuvad älgskav

Gräddstuvad älgskav

G. r. ä. d. s. t. u. v. a. l. g. k. I. n. e. i. f. ö. y. p. o. 5. 0. 2. m. b. (. ). 6. c. h. 1. j. å. F. H. T. ,. -. J. S. M. é. P. /. 3. 4. K. a G. d l
Älgfärsbiffar med ädelost

Älgfärsbiffar med ädelost

Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs
Äntligen Älg!

Äntligen Älg!

Älgfärsbiffar med trattkantarellsås. Älgfärsbiffar. Äntligen älg. Ja, jag har väntat så på att få äta älgfärsbiffar och nu äntligen fick jag tag på älgfärs
Höstgryta på älgkött

Höstgryta på älgkött

Höstgryta på älgkött. Med en bit vitkål i kylen som det var dags att ta reda på och med billiga kålrötter på affären när jag handlade i går, blev det höstgryta till middag
Marinerad älggryta

Marinerad älggryta

Skär köttet i 3–4 centimeterstora tärningar och lägg dem i en stor fryspåse. Tillsätt sherry, enbär, svartpeppar och timjan
Mustig gryta med älg och öl

Mustig gryta med älg och öl

Tina köttet om det är fryst. Skär köttet i 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en stekgryta
Älg skavs gryta

Älg skavs gryta

Skiva älgsteken i skivmaskin mycket tunnt, strimmla sedan skivorna. Riv dom färska kantarellerna på längden
Älg och vildsvinsjärpar

Älg och vildsvinsjärpar

Börja med att koka makaronerna, skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna. Blanda sen skorpsmulorna med mjölken, den rivna löken, pressade vitlöken samt alla kryddorna
Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé

Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé

Älg är ett bra matkött. Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé – recept 4 personer. Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé – recept 4 personer ca 1,5 kg älgstek (denna gång fördelat på 2 stekar á 700 g)