Min kokbok

Min kokbok

  • 27 Recept
Kåldolmar med Rårörda Lingon och Syrad Gurka

Kåldolmar med Rårörda Lingon och Syrad Gurka

Skär ut stocken på vitkålshuvudet och förväll det i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Låt svälla 10 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg. Bräsera ytterligare 30-40 minuter
Inlagd gurka med fänkål

Inlagd gurka med fänkål

Ett väldigt gott tillbehör hade dom som passade perfekt till laxen och den inlagda strömmingen. Så detta hade vi till stekt strömming en dag, men det passar nog bra till andra fiskrätter också
Gravad lax med hovmästarsås

Gravad lax med hovmästarsås

Koka potatis. Gör hovmästarsås. Mosa ihop socker och dill i en skål (eller i en mortel) så att sockret löser sig med dillen
Rödvinsbräserad högrev

Rödvinsbräserad högrev

Förr åt vi köttet med potatismos men nu gör jag blomkålsmos till istället, vilket är minst lika gott
Glutenfria köttfärspiroger

Glutenfria köttfärspiroger

Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i cirka 10–12 minuter. Sätt ugnen på 250 grader
Corned beef och Pastrami

Corned beef och Pastrami

Den som är bekant med min blogg vet att rimmad oxbringa står rätt högt i kurs hos mig. Vi börjar med hur man gör pastramin
Pastrami

Pastrami

Det började med att jag läste om en pastramimacka från legendariska Katz´s Delicatessen i New York ,mackan var en Reuben Sandwich
Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska. Enligt ursprungsreceptet så använder man sig av älgkött när man tillagar denna delikatess
Rödvinsmarinerad biff

Rödvinsmarinerad biff

Låt köttet vila på ett varmt ställe i tio minuter. Dag 1. Blanda rött vin, vitlök, timjan, cayennepeppar och balsamvinäger i en plastpåse
Kött i jättegod sås.

Kött i jättegod sås.

Bryn kotletter / grytbitar krydda ej. Hacka Lök , Svamp och Paprika efter tycke i storlek och bryn även dessa