Langos, denna Malmöfestivalsklassiker, lagade jag för första gången på närmare tio år nu i julas. Eftersom jag vanligtvis missar Malmöfestivalen får jag inte längre min årliga fix (och eftersom jag heller inte hänger så mycket på västkusten på somrarna där man kan köpa dem i kiosker som nattamat – hur grymt är inte det
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda samtliga torra ingredienser, häll på smör och sirap och blanda väl. Bred ut i bakpappersklädd långpanna, grädda ca 15 minuter mitt i ugnen
1 december var jag uppe i Varkile på Orust vid en slakeributik som säljer närproducerat kött. Jag var där för att köpa en obehandlad julskinka för att rimma själv
3 rödlökar. 1Ättikslag. 1 dl socker. 11,25 dl ättiksprit (12%). 11 tsk salt. 11 msk senapsfrönMät upp socker, ättika, salt och senapsfrön i en kastrull och koka upp samt rör så att sockret löser sig
Ingredienser Portioner. 14 frallor 1/2 paket jäst 5 dl kallt vatten 1 msk honung 1 msk olivolja 2 tsk salt 12 dl rågsikt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Bryggkaffe 12
Anisbröd eller Pitepojkar, ett måste på Norrbottningens Julbord, i allafall så var det så när jag växte upp, då stod Mor & Far tillsammans i köket och friterade dessa godingar
Digestivebollar. Hej. Här kommer ett snabbt tips på gofika, Digestivebollar. Jag har avänt mig av vaniljfyllda digestivekex, blandat med philadelphiaost och doppat bollarna i mörk choklad