Alltid lika kul när man hittar enkla och uppskattade recept, den senaste tiden har vi testat ett antal recept från Jennysmatblogg och samtliga har gått hem
Det här är matlagning när den är som bäst. Enkla, rena smaker – inget krångel. Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka
Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Stick in en stektermometer och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 55° för rött kött, 60° för rosa kött och 65° för lätt rosa kött
Idag var det lite mer sommarkänsla och med sommaren så kommer även kalas och stora bjudningar (jag tänker på studenten och skolavslutningar men också midsommar och allt)
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
Smördegstarte med tomat och chevrekräm. Dela cocktailtomaterna och lägg på smördegen. 1 pkt cocktailtomater1 pkt smördeg250 g chevre2 dl creme fraiche. 1 pkt cocktailtomater
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Brun och ful mat men gott är det. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo