Mat

Mat

  • 11 Recept
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ingredienser Portioner. 6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 125 g ricottaost 1 fast päron t ex Conference 100 g ädelost ca 50 skuren grönkål 1/2 msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan
Pizza bianca med färskpotatis

Pizza bianca med färskpotatis

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig. Rör ner olivolja, salt, socker och det mesta av mjölet
Med doft av lavendel

Med doft av lavendel

Min lavendel står i full blom. Inne hänger torkade buketter kvar sen förra året. Dags att plocka nya. Jag visste att jag någonstans sett recept på lavendeldrömmar
Fetaosttrianglar

Fetaosttrianglar

Vispa äggulan i en skål och tillsätt fetaost, persilja och salladslök. Peppra. efter smak. Dela varje filodegsblad i tre delar
Gambiansk jordnötsgryta- Vegansk domoda

Gambiansk jordnötsgryta- Vegansk domoda

Hacka tomat i tärningar och vänd ner i grytan med chili, stek lite till. Vänd i tomatpuré och jordnötssmör, rör om tills allting blandats väl
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer med tomat och halloumi

4 4 port ris 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 2 tomater 2 msk riven ingefära 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk garam masala 390 g krossade tomater 1 dl vitt matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 200 g färsk spenat 400 g halloumiost 2 krm salt Lägg till i inköpslistan