Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor. 2 tsk brödkryddor. Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet
Ja, det är ju inte allt som går som det ska, varken de nybakade bröden eller nattningen av barnen. När det gäller bröden så tror jag att jag kan ha tagit en jäst som gått ur datumet
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Detta kan vara en gammal goding eller ett nytt experiment, men ett gott bröd som jag tror kommer gå hem hos er alla
Dessa fick kalljäsa undernatten. Mycket goda o nyttiga. ca 15 st stora frallor eller 25 små50 g jäst3 dl kall filmjölk2 dl kall mjölk1 dl kallt vatten½ dl olivolja2 msk linfrön2 msk sirap1 dl mannagrynca 1 tsk vardera Salt o örtsalt 8-10 dl dinkelmjöl,fullkorn2 dl vetemjölSesamfrön till toppingSmula jästen i en bunke, slå på fil,mjölk o vatten
Att få till ett bra hembakat hamburgerbröd är inte alltid lätt. Hamburgerbröd, ska inte bara vara lätta och luftiga, de ska även ha en mjuk skorpa och ett finporigt inkråm, nästan lite som en tvättsvamp så att det kan suga åt sig bra av hamburgarens köttsafter utan att lösas upp
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag