Trevlig fika. God morgon. För några dagar sedan var jag sugen på att testa att baka en god kaka. Jag är ju så långt i från ett kakmonster man kan komma
Det är väldigt spännande, att jobba hemifrån och vänta på hantverkare. Som aldrig dyker upp. Det jag skulle vilja göra är att argt terror-ringa tills jag får ett svar, för nej – ingen vet vart de tagit vägen, skrika något om Respekt för andras tid, slänga på luren och avsäga dem jobbet
Jag föredrar att göra ett sockerfritt alternativ och brownies har nu blivit en stor favorit. Jag gör en typ av raw sockerfria brownies och gör sedan lite av den choklad jag brukar göra chokladbräck med och använder som glasyr
I dag testade jag att göra en sockerfri kladdkaka. Och även om det inte finns någon kladdkaka i världen som slår min vän Marras och kladdkakor med riktigt socker i inte riktigt går att jämföra med sockerfria alternativ så blev den faktiskt riktigt, riktigt god
Sockerfri kladdig chokladfondant. 100 g sockerfri mörk choklad. 100 g sockerfri mörk choklad. Jag fick ett mail idag av en läsare (tack Emmy) som tipsade om en sida som heter Alltomkosttillskott och som jämför priser på olika kosttillskott
Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn. Om smeten känns torr kan man ha i lite vatten eller lite mer kaffe
När det var dags för fredagsfika på jobbet bjöd jag på banankaka. Och jo jag håller med god och saftig var den och funkar hur bra som helst till fikat utan onyttigheter