Ska bli spännande att se om det finns något kvar av denna till jul. Igår gick det årliga pepparkakshusbygget av stapeln och som vanligt blir det ju härliga byggen en hel del svordomar däremellan =)
Fredag och kladdkakans dag - kan det bli så mycket bättre. Ett av mina mest lästa inlägg förra året var just ett recept på en kladdkaka så varför inte bjuda på en favorit i repris
Häll av spadet från ansjovisen och spara spadet från en av burkarna. Skala, skiva och stek löken i en stekpanna med smör tills löken blir mjuk och gyllene
Jag är så galet trött och i stort behov av ett jullov nu. Ja, jag inser ju att det var en evighet sedan jag bloggade senast, men herregud vad mycket det har varit med jobb, rättning och betygssättning
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjuka pepparkakan jag någonsin gjort. Tidigare har jag alltid tyckt att de blivit helt okej men inte riktigt så saftig som jag önskat men så äntligen förra året fick jag till den ordentligt
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag har ju som ni vet på sista tiden blivit förälskad i mazariner och en julvariant på klassiska mazariner är ju därför ett måste för mig och här är den
Underbart god och julig. #fude #polkafudge #julgodis #polkagris. Nu är fudgetiderna verkligen här igen. Underbara december, när man får trycka i sig precis så mycket godsaker man vill
Så gott det är med mjuk pepparkaka. Jag föredrar med lingon i men det är ju en smaksak. Om man vill festa till det lite så är det ljuvligt med vispad grädde till