Glutenfritt

Glutenfritt

SMÖRGÅSTÅRTA (GLUTENFRI)

SMÖRGÅSTÅRTA (GLUTENFRI)

Men den här smörgåstårtan är nog denenklaste  man kan göra, det är sammafyllning i alla lager,  jag användeglutenfritt landgångsbröd från Kea bagerietDetta behöver du
HALLONGROTTOR (Glutenfria)

HALLONGROTTOR (Glutenfria)

300 g smör1½ dl strösocker1 st. ägg1 paket semper mix (semper fin mix)1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsockerfyllning
Glutenfria höjdarebröd

Glutenfria höjdarebröd

Jag tycker det är extremt roligt att exprimentera med brödbak och att baka glutenfritt är en utmaning jag misslyckats med många gånger
Glutenfria saffransbullar

Glutenfria saffransbullar

Smält smöret och tillsätt nästan all mjölk, spara lite att blanda ut saffranet med. Låt degvätskan bli fingervarm
Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Ingredienser. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix
Glutenfritt stekbröd!

Glutenfritt stekbröd!

2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). 2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). Jag stekte bröd så här sent på kvällen när jag var så sugen på bröd men ville inte behöva plocka fram köksmaskinen och kånka på med att jäsa brödet m
Glutenfri Kolakladdkaka

Glutenfri Kolakladdkaka

smör och glutenfritt ströbröd till formen. smör och glutenfritt ströbröd till formen. 1½ dl glutenfritt mjöl (jag använde Lailas blå). 1½ dl glutenfritt mjöl
Nyttig glutenfri hamburgerbröd

Nyttig glutenfri hamburgerbröd

Gör såhär. Blanda ägg och keso i en bunke. Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet
Glutenfritt frukostbröd

Glutenfritt frukostbröd

3 dl glutenfritt havregryn. Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet
KANELBULLAR (GLUTENFRIA)

KANELBULLAR (GLUTENFRIA)

Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmtSmula ner jästen rör om så jästen löses uppTillsätt sedan fiberhusken och låt detsvälla i 10 minuterEfter 10 minuter tillsätter du resten av ingrediensernaSirap-kesella-salt-socker-mjölmixenArbeta i maskin i minst 10 minuterLåt degen sedan jäsa i 40 minuter under bakdukNär degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord(mjölat med glutenfritt mjölmix såklart)Knåda degen så den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smörströ över socker och kanel, rulla ihop den ochdela den i 20-24 bitar, lägg bitarna i bullformarsom du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare20 minuter under bakduk, gör samma sak med den andra deg bitenPensla bullarna med uppvispat ägg strö på pärlsockeroch flagad mandelGrädda bullarna i 250 grader mitten av ugnen i 10 minuter, sen är det bara att njuta av underbart goa mjuka härliga kanelbullar, för dom är jätte goa´ 150gr smör
Glutenfri äppelkaka med kokos

Glutenfri äppelkaka med kokos

Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster