Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser och rör ihop. Klart. Lägg frukten eller bären som du vill ha i pajen i botten på pajformen och häll över pajdegsblandningen och platta till
Vilken otroligt vacker första maj vi har haft här nere i våra krokar, solen har verkligen visat sej från sin bästa sida hela dagen och Mårtenssons är så tacksamma
Åhhh ÄNTLIGEN kan jag ju bara säga så har jag fått det efterlängtade lovet på länge. Och det är ju inte vilket lov som helst utan det är ju faktiskt jullov
Tarte flambée forestière är något jag levde på under min sommar i Strasbourg, som 12-åring. Denna pizza är typiskt för Alsaceområdet i Frankrike och ska helst tillagas i en vedugn, men det går också bra att göra den i en vanlig ugn med HÖG temperatur
Vid mina senaste besök i staden letade jag efter dessa underbart goda gatupizzor - men förgäves. . En hemmagjord på egen deg med äkta parmesan, egen tomatsås och rikligt med en god oregano inköpt på butik med italienska specialiteter
Det är ju inte enbart kakor och sött man minns från sin barndom, eller hur. En del maträtter har satt sina spår - en av dem, dessutom så otroligt lättlagad - är denna karré som sköter sig själv i ugnen och smakar så gott med sås och äppelmos
Ugn 125 grader. Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Salta köttet rund om. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra