Muurikkamat

Muurikkamat

  • 14 Recept
Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
BIFF m BAMBUSKOTT

BIFF m BAMBUSKOTT

Under helgen blev det att laga mat ute på murrikkan. Gasolställningen är ett toppen komplement när man inte har tid el kan göra upp en eld under murrikkan
Fläskfilé á la muurikka

Fläskfilé á la muurikka

Skär filén i lagoma bitar, skär morötterna i ganska små stavar, hacka purjon och skär svampen. klyfta tomaten
Grillad fläskfilé, muurikkastekt potatis, tomatsås och mangoldsallad

Grillad fläskfilé, muurikkastekt potatis, tomatsås och mangoldsallad

I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Lövbiffwok på muurikkan

Lövbiffwok på muurikkan

Redo för utomhusmatlagning. Häromdagen tog vi fram muurikkan för första gången i år och Magnus lagade en fantastiskt god lövbiffwok
Currywok med lövbiff och vitkål

Currywok med lövbiff och vitkål

Matlagning på muurikkanVilket härligt väder det har varit hela veckan. Vi har tillbringat den mesta tiden utomhus och bara njuter av att ha semester
Lompe - potatisbröd

Lompe - potatisbröd

Har ni kokt potatis över. Då tycker jag att ni ska testa att göra lompe. Lompe är ett norskt tunnbröd som antingen äts som det är med smör, viras runt en korv eller varför inte fylla och använda tunnbröden som wrap/tortilla

Tunnbröd

Gör så här. 1 Värm mjölken och smöret till 37 grader. 2 Smula ner jästen i bakmaskinen och tillsätt mjölkblandningen, slå på bakmaskinen på hög hastighet och se till att jästen löser sig ordentligt
Muurikkabröd

Muurikkabröd

Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
Muurikkamat

Muurikkamat

Nu är semestern slut och det känns märkligt att det redan gått 4 veckor. Tiden har mestadels spenderats i sommarstugan, vårt lilla smultronställe