Fisk

Fisk

  • 19 Recept
Ugnsbakad torsk med chermoula-sås

Ugnsbakad torsk med chermoula-sås

Till att marinera kött, grönsaker, skaldjur och fisk. Jag har blandat kryddblandningen med creme fraiche och fetaost och sedan brett såsen över fisk
Fiskhamburgare av torsk i pitabröd

Fiskhamburgare av torsk i pitabröd

Fiskhamburgare är väldigt gott och alla barnen äter dom med god aptit. Låt fisken svalna av lite och mosa den sedan med en gaffel
Laxwook m Limesås

Laxwook m Limesås

Laxwook m Limesås. 13 oktober 2014 @ 23. 31. 3-4 port. Börja med Limesåsen. 2-3 dl creme fraiche. skal och saft från 1 lime
Krämig dillpotatis med lax i form

Krämig dillpotatis med lax i form

Lax var det här. En riktig storfavorit här hemma med krämig dillpotatis och massor av citronpeppar. En gratängform med allt-i-ett
Stekt lax med rostad pestopotatis

Stekt lax med rostad pestopotatis

Salta, peppra och ös fisken med smöret under stektiden. Stek skivorna ca 4 minuter på varje sida (tillagningstid beräknas efter fiskens tjocklek)
temavecka lax

temavecka lax

Denna vecka tänkte jag köra en temavecka här på bloggen. Temavecka lax närmare bestämt. Kommer att bjuda på några av mina laxfavoriter som lagas ofta här hemma så häng gärna med
Krispig lax med nudlar och broccoli

Krispig lax med nudlar och broccoli

Ingredienser Portioner. 4 600 g laxfilé i bit 1 tsk salt 3/4 dl panko (asiatiskt ströbröd) 2 tsk finrivet limeskal rapsolja 2 broccoli (à 250 g) 200 g risnudlar Dressing 1 1/2 dl sweet chilisås 1/2 dl japansk soja 1 riven vitlöksklyfta 1 msk finriven ingefära Till servering 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Enklaste laxen!

Enklaste laxen!

Lägg färsk spenat runt fisken, slå på lite grädde, typ tre dl och riv mycket parmesan och strö över fisken
Lax med risonirisotto

Lax med risonirisotto

Ingredienser Portioner. 4 3 dl risoni 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 6 - 7 dl grönsaksbuljong (vatten, fond eller buljongtärning) 1 1/2 dl riven ost t ex Västerbotten 1 dl skuren gräslök salt och peppar 4 bitar lax à ca 150 g/portion 1 tsk matfett 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan
Fisk under frasigt täcke

Fisk under frasigt täcke

Servera den frasiga fisken med mos. Lägg fisken i en ugnsfast form. Toppa fisken med blandningen. Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken
Ugnsbakad fisk med pesto

Ugnsbakad fisk med pesto

Fisk kan man ju aldrig få för mycket av, det är nyttig och god mat helt enkelt. Hur ska man då tillaga fisken just denna lördagen
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Ugnsbakad fisk med pesto och körsbärstomater

Ugnsbakad fisk med pesto och körsbärstomater

Fördela den sedan över hela fiskbiten. Lägg tomaterna runt fisken. 1 msk olivolja900 g färsk eller tinad fiskfilé½ msk flingsalt½ tsk nymalen svartpeppar1 msk pressad citron500 g körsbärstomater2 dl grovhackad mandel1 dl grovhackad färsk basilika1 dl grovhackad bladpersilja2 grovhackade vitlöksklyftor150 g riven prästost50 g rumsvarmt smör1. Tillaga i ugnen (175 grader) tills peston fått färg och fisken är färdiglagad, 20-25 minuter. 900 g färsk eller tinad fiskfilé
Mandelfisk

Mandelfisk

Jag lyckades hitta en fiskrätt som hela familjen uppskattade. ) Barnen tycker annars nästan bara om stekt panerad fisk och köpta fiskpinnar (såklart)
Mandelfisk

Mandelfisk

Tina fisken. Salta och peppra på fisken. Fördela blandningen ovanpå fisken. Sätt in fisken mitt i ugnen. Skär fisken i 2-3 cm skivor och lägg i en smord ungssäker form