Denna vecka tänkte jag köra en temavecka här på bloggen. Temavecka lax närmare bestämt. Kommer att bjuda på några av mina laxfavoriter som lagas ofta här hemma så häng gärna med
Servera den frasiga fisken med mos. Lägg fisken i en ugnsfast form. Toppa fisken med blandningen. Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken
Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Fördela den sedan över hela fiskbiten. Lägg tomaterna runt fisken. 1 msk olivolja900 g färsk eller tinad fiskfilé½ msk flingsalt½ tsk nymalen svartpeppar1 msk pressad citron500 g körsbärstomater2 dl grovhackad mandel1 dl grovhackad färsk basilika1 dl grovhackad bladpersilja2 grovhackade vitlöksklyftor150 g riven prästost50 g rumsvarmt smör1. Tillaga i ugnen (175 grader) tills peston fått färg och fisken är färdiglagad, 20-25 minuter. 900 g färsk eller tinad fiskfilé
Tina fisken. Salta och peppra på fisken. Fördela blandningen ovanpå fisken. Sätt in fisken mitt i ugnen. Skär fisken i 2-3 cm skivor och lägg i en smord ungssäker form