Saft O Sylt

Saft O Sylt

  • 18 Recept
Kryddig plommonchutney

Kryddig plommonchutney

Kärna ur plommonen. Dela, kärna ur äpplena och dela i bitar. Skala och skär lökarna i bitar. Dela och skrapa ur och hacka chilifrukten
Kanelkokta lingon

Kanelkokta lingon

Lägg kanelen på botten. Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull och låt svalna av. 1
Körsbärssaft

Körsbärssaft

Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. dl socker. Tryck bären med en sked på grytans kanter så att all saft rinner ur bären
Rabarbersirap

Rabarbersirap

5 dl socker. 500 gram rabarber, späda stammar. 2 dl vatten. 0,5 vaniljstång
Årets Flädersaft

Årets Flädersaft

Mormor Anna-Gretas flädersaft. Jag såg att blommorna på fläderbusken precis har slagit ut. Idag har jag satt årets flädersaft
Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

Tillsätt rabarber och pressad citronsaft. saft. Häll vatten ochsocker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning tills sockret är helt smält
Hallonsaft

Hallonsaft

saft från en halv citron. 1 kg hallon. 3 dl Dansukker Strösocker. 3 dl Dansukker Muscovadosirap. 6 dl vatten
Saft på rallarros

Saft på rallarros

Sila av och tappa på flaskor. 1,5 kg socker. 117 stora klasar av rallarros. 1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp sockeroch vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosornaochcitronsaftenoch låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Äpple och Kanel saft

Äpple och Kanel saft

Sila ned saftengenom en silduk till en bunke. Saften förvaras kall men går att värma upp för att drickas varm
Vinbärsgelè

Vinbärsgelè

Rör inte och kläm inte bären mot silduken, då blir saftenoklar. Mät upp saften. Skölj vinbären noga, men de behöver inte repas
Röd vinbärssaft

Röd vinbärssaft

Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna. Skölj bären och låt dem rinna av i ett durkslag
Syrensaft

Syrensaft

Sila saften i silduk och häll upp på rena flaskor. Skölj blommorna väl och lägg i en stor skål. Koka upp vattnet ochsockeroch häll över blommorna
Klassisk flädersaft

Klassisk flädersaft

Sila saftengenom silduk och häll upp på flaskor eller burkar. Skölj blommorna väl och lägg i en hink. Frys saften för lång hållbarhet