De nybakade små bröden smakade himmelskt med lite smör, ost och paprika till frukosten. Enkla småbröd. Täck bröden med en bakduk om du vill ha en mjuk yta, eller strunta i duken om du vill ha en lite knaprigare, seg yta
Ibland när man är ute på restaurang och äter brukar man få små söta minilimpor i brödkorgen och det tycker jag är jättegulligt och brukar göra hemma ibland också
Det gör ingenting om bröden inte får samma form, bara de får ungefär samma storlek. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar
1. Smula jästen i en bunke. 2. Smält smöret i kastrull, tillsätt sedan vatten och värm till fingervarmt. 3. Häll vätskan över jästen och tillsätt sedan äggulorna och sirapen
För ett tag sedan testade jag att baka mitt första surdegsbröd på Kronjäst rågsurdeg och då jag blev mycket nöjd med mitt fusksurdegsbröd var jag tvungen att testa den andra, ljusare burken - vetesurdegen
Jag tycker det är så mysigt och hemtrevligt när det doftar nybakat bröd i huset och det gör det ganska ofta hemma hos oss eftersom jag bakar bröd ungefär en gång i veckan