Eftersom vi började med efterrätten så kan lika gärna huvudrätten komma i mitten. Visst börjar det klia lite i fingrarna att sätta igång med höstiga grytor och mustiga soppor, men det är augusti ännu och augusti för mig är sommar
Koka upp balsamvinäger och socker med finhackad chili. Låt dressingen sjuda under lock ca 15 minuter. Skala och strimla rödlök och strimla rödkål, lägg i en skål
Ännu ett gott tillbehör till grillat. Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing16 körsbärstomater (gärna olika färger)2 krukor rucolasallad1 paket halloumiost (à 250 g)1 msk oljasaltnymalen svartpepparOlivdressing1/2 dl Tapenade (burk)1 tsk citronjuice2 msk olivolja1/2 dl vatten2 msk finhackad persiljasalt och pepparDetta är ett recept från Buffé nr 9 20031
Ibland blir jag grymt sugen på bönsallad. Det är gott med rätta kryddningen och väldigt nyttigt. Jag tycker det blir riktigt gott att ha bönsalladen på en bit rostat/stekt bröd men naturligtvis är det gott utan också
Det blev mongolisk bbq på Tatung igår. Himla gott. Sen gick vi på Carl-Victor där det knappt var nån. Vi var hemma igen vid tio och satt oss och myste i våra one-pieces
Sallad funkar ju alltid när man är lite lat och inte ids laga mat. Här är tips på en god och lätt sallad Halloumisallad med bönor och granatäpple 4 portioner 1 halloumiost 1 påse ruccolasallad 1 granatäpple 1 avokado 1 burk svarta bönor Bröd Vinägrett (olja, balsamvinäger och kryddor) Skiva och stek halloumiosten
Denna sallad eller röra kanske man ska kalla den passar perfekt som tillbehör till det mesta. Super gott till grillat, så denna kommer jag göra många gånger i sommar
Igår hade vi tårtfrossa på föräldrakooperativet. Ska visa lite bilder senare från detta. Min tårta blev mer eller mindre en flopp, och om det får ni också höra om senare
av MosternEn enkel och matig sallad - bättre sommarmat finns inte. Grekisk sallad är en klassiker. Ibland blandar jag stora vita (marinerade) bönor i salladen för att göra den extra matig