Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Idag fick jag och Milly finbesök av grannen och hennes lilla Jamie som är fyra dagar yngre än Milly. Jag och Ulrika satt mest på golvet och skrattade åt våra små som nu börjat krypa och hasa sig fram
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Nu är det blåbärstiser, och flera av mina vänner har plockat mängder av bär ute i skogarna. Själv råkande jag hamna på sugen som ledde rakt till ICAs frukt- och gröntavdelning