400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Ugnspannkaka eller fläskpannkaka är enkelt att göra och en klassiker tillsammans med krösamos. Har man bara ägg, mjölk, mjöl och krösamos hemma, en bonus är om man har rimmat fläsk också
Idag fick det bli en snabb och enkel middag, nämligen kasslerstroganof. Detta kan serveras med lite grönsallad, blomkålsris (LÄNK) eller tex lite kokt broccoli
Stek färsen i margarin och rör i tacokryddorna. Kärna ur och strimla chili. Finhacka vitlök och lök och fräs tillsammans med chili och spiskummin i olja
Skär av toppen på en barkis (som ett lock) och skär locket i tärningar och ställ åt sidan. Gröp ur allt bröd ur barkisen så att det blir som ett ihåligt skal