Kokbok med Dricka

Kokbok med Dricka

  • 36 Recept
Chutney av plommon

Chutney av plommon

Lägg i en gryta tillsammans med löken. Blanda och låt allt koka upp och småkoka på medelvärme utan lock i 1–1,5 timme
Inlagd ingefära

Inlagd ingefära

Ingredienser cm ingefära 1/2 dl socker juicen från 2 lime 1/2 msk asiatisk fisksås 1 1/2 krm wasabipasta 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Hemgjord senap med senapspulver

Hemgjord senap med senapspulver

Koka upp vattnet med vinäger, salt och socker. Förvara i burk med lock i kylen. Rör så att sockret löst sig
Clementin och morotsmarmelad

Clementin och morotsmarmelad

Lägg allt i en gryta tillsammans med muscovadorörsocker och syltsocker. Skala och riv morötterna. Skala clementinerna
Gurkmeja och ingefärsshot

Gurkmeja och ingefärsshot

Ingefära som jag avhandlat här några gånger tidigare är en riktig boost för vårt immunförsvar och är en bra medicin när du känner att en förkylning börjar tränga sig på
Chilimarmelad

Chilimarmelad

Den här chilimarmeladen passar utmärkt till ostbrickan eller på en kvällsmacka med prästost och lite chilimarmelad
Världens godaste fikonmarmelad

Världens godaste fikonmarmelad

Ljuvligt god fikonmarmelad med valnötter, anis och sesamfrön. “Mraba el tin” är en delikatess från Mellanöstern som gärna serveras till frukosten tillsammans med pitabröd, ost och en kopp chai
Fikonmarmelad - Recept

Fikonmarmelad - Recept

Blötlägg fikon i vatten i en skål i 10 minuter. Gnugga sedan bort skalet och dela fikonen i mindre bitar
Hemgjord julmust, receptet!

Hemgjord julmust, receptet!

Så hur gick det det med mitt projekt att tillverka min egna julmust. Det är inte så att jag kommer sluta köpa julmust i affären, jag är inte där än, tror jag får mixtra en del med receptet innan jag blir helt nöjd
Blåbärssmoothie med havregryn

Blåbärssmoothie med havregryn

Om du vill ha den ännu mer mättande, kan du hälla upp den i en skål och toppa med granola eller müsli med mycket nötter eller frön i
Höstdrink med lingon och ingefära

Höstdrink med lingon och ingefära

Fyll upp glasen med lingon, lingondricka, citron, sockerlag och is. Toppa med ginger ale och servera. 1lingondricka, drickfärdig. Ingredienser 16 cl vodka 2 msk ingefära, riven  2 dl lingon, frysta 4 dl lingondricka, drickfärdig 8 cl citron, pressad 12 cl sockerlag, se recept is 4 dl ginger aleDrink med lingon och ingefära – gör så här
Fänkålssmoothie med bovete

Fänkålssmoothie med bovete

Ingredienser Portioner. 4 1 dl helt bovete 1 fänkål (à 300 g) 1 rött äpple 1 mogen avokado 65 g babyspenat 6 dl kallt vatten 3 msk färskpressad limejuice 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Halloweenmuffins med jord och maskar

Halloweenmuffins med jord och maskar

Varje år måste jag prova något nytt och i år blev det jordhögar med krälande maskar, eller är det kanske chokladmuffins med smulade oreokakor och godismaskar
Lingonsylt - Klassiskt krösamos

Lingonsylt - Klassiskt krösamos

Koka lingonen tillsammans med vattnet i 5-10 minuter på medelvärme. Klassisk lingonsylt eller som vi säger krösamos är gott till många svenska husmansrätter, även till pannkakor äter jag hellre lingonsylt än annan bärsylt
Klassisk lingonsylt

Klassisk lingonsylt

Visst får vi väl fira in helgen med ett inlägg här på bloggen. Använd till bakverk eller havregrynsfrukosten… Mmm, måste nog göra en sats till medan bären säljs färska
Julsnaps

Julsnaps

Rönnbären plockas efter första frostnätterna eller läggs några dagar i frysen. Häll brännvinet över bären i en större flaska och låt det stå i rumstemperatur ca 3-4 dagar
Apelsin- och citronsaft

Apelsin- och citronsaft

Skala dem med en potatisskalare. Pressa apelsiner och citroner och blanda med lagen. Borsta apelsiner och citroner ordentligt i varmt vatten

Enbärsdricka

Sila drickan genom nätsil, försiktigt så att det mesta av grumset blir kvar på grytans botten. Ger ca 7 liter dricka. Låt drickan svalna till ca 45 grader. Låt drickan stå 2 - 3 dygn, gärna längre
Rabarbersaft

Rabarbersaft

Tre kvarts fyllda pet flaskor går att frysa med saft. Skölj och skär rabarbern i 5 cm långa bitar och lägg i en kastrull tillsammans med de skivade citronerna och citronsyran