Sylt, saft, marmelad

Sylt, saft, marmelad

Hallonmarmelad

Hallonmarmelad

Skölj och rensa bären. Blanda bär och syltsockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3-10 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha
Bananmarmelad

Bananmarmelad

Mixa eller mosa bananerna. Blanda bananerna med lime, citron, kanelstänger och syltsocker i en gryta och koka i 5 minuter
Rabarber & jordgubbssylt med vanilj

Rabarber & jordgubbssylt med vanilj

250 g jordgubbar. 1250 g rabarber. 13,5 dl Dansukker Syltsocker. 11 vaniljstångDela rabarberna och jordgubbarna i mindre bitar

Falsk hjortronsylt

Riv morötterna och hacka rabarbern. Koka i kastrull tillsammans med 1 dl vatten i 20 minuter. Rör hela tiden
Morotsmarmelad

Morotsmarmelad

Erica hade även lämnat en burk med en god morotsmarmelad som passade bra till havrekexen. -Mama Skogly ♥ Morotsmarmelad
Inlagda körsbär med vaniljgrädde

Inlagda körsbär med vaniljgrädde

Koka upp alla ingredienser utom körsbären. Låt koka någon minut. Häll massan över körsbären och ställ i kyl, gärna ett par dagar innan servering
Syltade körsbär

Syltade körsbär

Värm socker, grappa och marsala tills sockret har lösts upp. Skölj körsbären och lägg dem i sirapen. Häll upp allt på väl rengjorda burkar och låt dem dra minst ett dygn
Inlagda körsbär

Inlagda körsbär

Jag köpte en paket syltsocker ( Dansukker ) och gjorde inlagda körsbär idag. Väldigt gott till vaniljglass eller créme brülée
Rabarbersaft

Rabarbersaft

Johan kom hem med en hel bärkasse med Rabarber som han fått med sig från sin mamma. Ja tack. , säger jag
Mammas syltade pumpa

Mammas syltade pumpa

Skala och skär pumporna i små tärningar. Slå den utspädda ättikan i en gryta och bland i sockret. Gör ett litet knyte med kryddorna i och lägg i lagen och koka en stund så sockret löser sig ordentligt
Jordgubbskompott med mynta och vanilj

Jordgubbskompott med mynta och vanilj

500 g jordgubbar 150 g smör 1 dl strösocker 0,5 citron, skalet 1 krm vaniljpulver 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft 0,5-1 tsk svartpeppar 1 krm salt 1 knippe mynta, gärna ananasmynta
Päron & vaniljsylt

Päron & vaniljsylt

Blanda päron och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3-10 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha