Låt salladen stå minst några timmar och suga in, rör runt några gånger under tiden. För bästa resultat bör salladen helst göras en eller två dagar innan
Ingredienser Portioner. 2 dl 3 msk rödvinsvinäger 1/2 tsk salt 1/2 tsk citronpeppar (eller svartpeppar) ev 1 pressad vitlöksklyfta 1 dl olivolja 3 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Gjorde en god sallad med majskycklingbröst och denna honungs- och senaps dressing. Salladen. Blandsallad, fetaost, röd paprika, gula coctailtomater, Avokado, Scharlottenlök, rostade pinjenötterDressingen
1. Dra av de grova stammarna från grönkålen och riv den sedan i bitar. Skölj och lägg i en skål. 2. Pressa citronen och häll juicen på grönkålen, ringla över lite olivolja och nu kommer tricket – massera in vätskorna i kålen
11 msk italiensk salladskrydda. solros- eller rapspolja) 1 msk vitvinsvinäger eller saften av ½-1 citron 1 msk italiensk salladskrydda Ev. Salladen håller sig ca 2 dagar, sen börjar rödlöken se tråkig ut och äpplena mjuknar
Skiva purjolöken eller salladslöken tunt. 10,5 st purjolök eller några salladslökar. 12 st vitlöksklyftor 1 st morot 0,5 st purjolök eller några salladslökar 3-4 stjälkar (selleri) 1 msk olja 0,5 l finstrimlad vit- och rödkål ca 1 dl groddar bladpersilja till garnering soja till serveringSkala och hacka vitlöken fint
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin
Den senaste tiden har vi sjunkit djupare ner i -äter-inte-tillräckligt-med-grönt-träsket än någonsin, och jag tror att den främsta orsaken till det är att min minsta blir extremt trött, hungrig och uppmärksamhetskrävande en timmen före middag d v s vi träder in i den klassiska s k hell hour, så ofta prioriterar eller glömmer jag bort att ordna med sallad eller råkost när middagen ska fram på bordet