Rätten har en tydlig smak av grädde och vitlök och laxens goda smak kommer verkligen fram. Tänk på att inte ha en för stor form, grädden skall täcka laxen till minst hälften
1400 g laxfilé. 11 st gul lök 2 st morötter 1 msk smör eller margarin 1 st citron skal och pressad saft 2 dl vatten 1 st fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 1 msk maizena redning salt peppar 400 g laxfilé 2 dl ärter 0. 1Skär laxen i tärningar. Tillsätt lax och ärter och låt sjuda, ca 5 minuter, tills laxen är klar
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
LAX i stora lass. Lax med räkor i värsta grymmaste såsen. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. När du tagit ut laxen ur ugnen, häll över den varma såsen garnera med räkorna
Skär laxfilén i bitar, och krydda dem med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform med laxen överst. 1600 g laxfilé. Häll såsen över laxbitarna och grönsakerna och gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter
Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Lägg på laxbitarna. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)