Fisk

Fisk

Fiskgryta

Fiskgryta

200 g fisk, skuren i mindre bitar (efter smak och tillgång) 200 g räkor med skal, skalade 500 g blåmusslor, kokta 1 gul lök, skalad 4 klyfta vitlök, skalade 2 morötter, skalade 4-6 potatisar, skalade 1 röd paprika 1 fänkål 4 msk olivolja 0,5 g saffran 2-3 kvist färsk timjan 400 g krossade tomater 2 dl vitt vin 2 lagerblad 1 tsk chiliflakes 1 l fiskbuljong (eller musselbuljong) citron, saften salt (efter smak) svartpeppar (efter smak) färsk persilja, hackad
Havets Wallenbergare

Havets Wallenbergare

Dela fisken i bitar. Mixa samtliga ingredienser och låt svälla i 5 min. Stek 8 biffar. Servera med potatismos, gröna ärter, riven pepparrot, pressgurka och smält smör
Havets planka

Havets planka

Lägg en bit fisk på varje planka och skeda över såsen och servera. Stek fisken på medelvärme tills den fått fin yta och håller en innertemperatur på ca 50°
Rödtunga med vitvinsås

Rödtunga med vitvinsås

Lägg de saltade fiskfiléerna dubbelvikta i en ugnsform. Slå såsen het över fisken, garnera med svamp, räkor och avrunna musslor
Mammas fiskgratäng

Mammas fiskgratäng

Lägg tinade fiskfiléer i en smord ugnssäker form. Häll av vattnet från fisken. Skeda upp moset runt fisken i formen och häll såsen över fisken
Baconlindad torsk med potatis- och broccolimos

Baconlindad torsk med potatis- och broccolimos

Ingredienser Portioner. 4 10 - 12 potatisar (12 potatisar motsvarar 1 kg) 400 g sej, hoki eller torskfilé (färsk eller djupfryst) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 paket bacon (à 140 g) 1 paket djupfryst broccoli (à 250 g) 2 dl matyoghurt 1 tsk salt 1 tsk socker 1 - 2 krm mald vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Varm matjeslåda

Varm matjeslåda

2 burkar matjessill. 1700 g kokt skalad potatis. 12 purjolökar. 1smör eller margarin till stekning. 12 dl grädde eller gräddmjölk
Västerbottengratinerad rödtunga

Västerbottengratinerad rödtunga

Ingredienser 2 st Schalottenlök(ar) 1 msk smör 1 dl vitt vin 0,5 tsk strösocker 2 dl vispgrädde 2 krm salt 1 krm vitpeppar 600 gram rödtungafilé 2 dl Västerbottensost , riven 1 odefinierad potatis(ar) , kokt, till servering Dillmarinerad sparris 250 gram grön sparris , färsk (eller fryst, tillaga enligt paketet) 0,5 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st citron(er) 0,5 dl olivolja 2 msk dill , hackad 2 krm salt 1 krm vitpeppar , grovmalen 0,5 dl mandel , flagad Köp receptet
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Lägg fisken i en smord ungssäker form. Spritsa potatismoset över fisken. 600 g rödtungefilé1 dl torrt vitt vin5 dl vatten1 msk konc fiskfond0,5 + 0,5 dl grädde4 msk + 50 g smör2 msk vetemjöl2 äggulor750 g potatis200 g champinjonerKräftstjärtarSalt, pepparGör så här. 1 msk konc fiskfond
Trädgårdhs fiskgryta med musslor

Trädgårdhs fiskgryta med musslor

6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Torsk i ugn med lagrad ost

Torsk i ugn med lagrad ost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 650 gram torskfilé 500 gram grönsaksblandning , frysta, ex broccoli, paprika, majs 1 odefinierad salt 1 odefinierad timjan 2 dl crème fraiche 1 msk Citron , riven 100 gram ost , riven 1 odefinierad peppar Tillbehör 6 dl bulgur , kokt Köp receptet Näringsvärde Kcal