Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt 140 g (ca 1 dl) sirap mörk 70 g bakvört 30 g (ca 2 msk) smör, rumstempererat 250 g (ca 4 dl) rågsikt 800 g (ca 13 dl) vetemjöl special 12 g (ca 2 tsk) salt 5 g (ca 1 msk) ingefära 5 g (ca 1 msk) pomerans 5 g (ca 1 msk) kanel 5 g (ca 1 msk) nejlikor 100 g (ca 1,5 dl) russin1 Lös jästen i vattnet
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
240 g vetemjöl [4 dl] 80 g potatismjöl [1 dl] 200 g smör 100 g strösocker [1,1 dl] 27 g saffranslag [1,8 msk] 12 g apelsinskal 2,5 g bakpulver [0,5 tsk] 4 g salt [0,6 tsk]
I fredags när vi käkade kräftor med familjen Ahlqvist gjorde jag en gudomligt god dessert. Hade tänkt göra den här desserten förra lördagen, men då blev det en chokladmousse istället