Sent i natt kom jag hem från en helt fantstisk semestervecka på Sardinien. Så om ni undrar varför jag inte svarat på mail eller kommentarer beror det på att jag tagit en rejäl blogg- dator och instagrampaus, förutom att jag haft några förberedda och tidsinställda inlägg
I sin bok The Chinese Kitchen dissar Eileen Yin-Fei Lo den här friterade kycklingen med citronsås. en rätt som jag tycker kan vara riktigt god ifall såsen inte är för klistrig och det är tillräckligt mycket vitlök och ingefära i
Åhh så roligt att jag lyckades få till min lax. ) Ända sedan jag var på Yasuragi spa i höstas och åt god mat har jag tänkt att jag nån gång ska laga lax, ris och japansk sojasås
Jag är inte sjuk (peppar, peppar…), mina nära och kära mår bra och jag trivs med livet i stort, så snart blir det nog mer liv här på bloggen igen också
De gånger jag oftast lyckas bäst med maten är tyvärr då jag bara höftar och tar lite här o där av vad som finns hemma och mer eller mindre kommer på vad jag ska laga under tiden
Råris, två sorters linser, chutney, stekt fetaost och bönorDenna vecka tänkte vi satsa på att få så många som möjligt att testa en av våra favorit-vegetariska rätter, som kanske låter lite trist i mångas öron men som faktiskt är supergod
Vi fortsätter med serien säsongsinspiration - och listar frukt, grönsaker och annat som är i säsong till våren samt lite tankar kring hur man kan tänka under vårsäsongen
Ännu en rätt på begäran av amerikanskan i pousadan. Med visst motstånd får jag säga. För det känns som om jag har ett tusen varianter (eller i alla fall tre) på detta här på bloggen men när någon ber så snällt, eller närmast tjatar och uppmanar och säger ”Yummy, this is sooo good
Nu var det längesedan vi lagade supermaten lax, så vi kände det var dags. Här kommer ett recept på laxgryta i kokosmjölk som vi tyckte blev mycket gott
Såhär i novembermörkret kan man känna för lite vitaminer och hälsofrämjande mat, och vi är särskilt förtjusta i detta recept med ångkokt lax och bulgur med persilja, tomat och lök för det är så himla gott och enkelt
Det finns så mycket vi. ännu inte vet om maten. För 20 år sedan tänkte man att frukter och bär var. nyttigt att äta främst pga att de innehåller mycket C-vitamin
2 portioner. Ingredienser. 2 kycklingfiléer. 500 g broccoli. sallad. valfria kryddor. olivolja. Instruktioner. skär kycklingfiléerna i kuber och trä upp på spett
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek filéerna i stekpannan på medelvärme med ett lock över i ca 6-8 min på varje sida så att köttet blir genomstekt