Milda.se
Julens Goda med Milda

Julens Goda med Milda

Här har vi samlat det bästa av julens bakning med Milda. Alltifrån härlig knäck till saffransdoftande lussebullar!
Julgranstoppar

Julgranstoppar

Stöt saffran med t ex en mortelstöt på påsen. Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda i Milda visp tills chokladen är mjukare, mer lätthanterlig och formbar
Brownie med fudge glasyr

Brownie med fudge glasyr

Ta av grytan från plattan, dela Milda mat & bak i bitar och klicka i lite i taget under omrörning. Blanda allt förutom Milda mat & bak i en kastrull, låt koka i 10-15 min tills det tjocknat. 200 g Milda mat & bakmargarin. 3 dl Milda Visp. 75 g Milda mat & bakmargarin
Matildas knäckpraliner

Matildas knäckpraliner

(Kulprovet gör man genom att hälla lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten. Blanda Milda mat & visp, sirap, socker och margarin i en kastrull
Pepparkakskladdkaka

Pepparkakskladdkaka

Servera medMilda visp och njut. Vispa ägg med strösocker och farin fluffigt. Smält smöret och blanda det med äggsmeten, tillsammans med de torra ingredienserna och sirapen
Dadelkaka med apelsinglasyr

Dadelkaka med apelsinglasyr

Kakan blir godare och saftigare ju längre den står. Tillsätt Milda mat&bak i den heta dadelkrämen och vispa tills margarinet smält
Tomtens fruktkaka

Tomtens fruktkaka

Vispa margarin med socker vitt och fluffigt. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 2 l, med hål i mitten). 200 g Milda mat & bakmargarin
Pepparkaksstubbe

Pepparkaksstubbe

Ta fram en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper, pensla med lite olja. Rör Milda mat & bak mjukt och smidigt
Saffranssnurra

Saffranssnurra

Rör margarinet vitt och fluffigt tillsammans med sockret. Riv mandelmassa och blanda med margarin och socker
Lottes danska pepparnötter

Lottes danska pepparnötter

Rör ihop Mildamed socker och kryddor. Tillsätt Milda grädde 4% och sedan mjölblandningen lite i taget. 250 g Milda mat & bakmargarin. 1 dl Milda visp
Catjas fantastiska lakritstryffel

Catjas fantastiska lakritstryffel

Värm Milda visp med honungen i en kastrull. Tillsätt Milda mat & bak i små bitar och rör om. 1 1/2 dl Milda Visp. 20 g Milda mat & bak
Pekannötpaj

Pekannötpaj

Fyll ut pajskalet och toppa med hela pekannötter. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten ca 24 cm. 125 g Milda mat & bakmargarin. 125 g Milda mat & bakmargarin. 1 frp Milda Visp
Scones med saffran och fikon

Scones med saffran och fikon

Blanda samman alla torra ingredienser med tärnat fikon. 50 g Milda mat & bakmargarin. Sätt ugnen på 250°
Apelsin-och kokosbollar

Apelsin-och kokosbollar

Arbeta samman till en smet med fingertopparna. 100 g Milda mat & bakmargarin. Lägg alla torra ingredienser i en skål
Saffranskola

Saffranskola

Blanda Milda Visp, margarin, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Kolan är mjuk vid 122°, medelhård vid 125° och hård vid 130°. 3 dl Milda mat & visp. 50 g Milda mat & bakmargarin
Pepparkaksmakande smulpaj med äpple och vaniljvisp

Pepparkaksmakande smulpaj med äpple och vaniljvisp

Servera medMilda Vaniljvisp. Smörj formarna/formen med flytande margarin. Grädda i mitten av ugnen om du har över- och undervärme, (med varmluft spelar det ingen roll var) i ca 10-15 minuter tills pajerna fått en gyllenbrun färg. 75 g Milda mat- och bakmargarin. 1 pkt Milda vaniljvisp
Ischoklad

Ischoklad

Fyll formarna till hälften med smet och lägg i garneringen. Smält Cocosfettet och chokladen i en kastrull på mycket svag värme
Chokladkola

Chokladkola

100 g Milda mat & bakmargarin. 2 dl Milda Mat & Visp 26%. Smält margarin i en stor kastrull och rör ner övriga ingredienser
Saffransbröd

Saffransbröd

Om saffranet inte är finpulveriserat, stöt det i en mortel med lite socker. Täck den med bakduk eller plastfolie
Saffranskladdkaka med mandelmassa

Saffranskladdkaka med mandelmassa

Servera kakan ljummen eller kall med bär och en klick Milda visp. Milda mat & visp. (Se till att skrapa ur kastrullen med slickepott så all saffran kommer med)
Nötkaka med apelsin- eller nöttoppning

Nötkaka med apelsin- eller nöttoppning

Vispa in Milda. Blanda florsocker med apelsinjuice. 150 g Milda mat- och bakmargarin. 100 g Milda mat- och bakmargarin. 25 g Milda mat- och bakmargarin
Kladdkaka ”Rocky road”

Kladdkaka ”Rocky road”

Servera som kladdkaka med en klick Milda Visp eller skär i mindre bitar och servera som den är. Grädda i mitten av ugnen om du har över och undervärme(med varmluft spelar det ingen roll vart du har kakan)