Hej på Er. Måndagmorgon, jotack, det känns verkligen helt ok. Ny vecka och nya tag. Paj tycker jag personligen är gott, det finns en hel uppsjö med massa olika recept
Igår gjorde vi så himla god, lätt och billig mat. Visst är det härligt att göra mycket mat. Men när jag och Simon lagar mat så gör vi alltid mycket så man får matlådor till middagen dagen efter
Använd gärna elvisp eller matberedare. Gör först pajdegen. Mät upp smör, mjöl och vatten. Låt stå framme en stund så smöret blir rumsvarmt så blir det lättare att få ihop till en deg
När pernsionärer serveras korv med bröd på nyårsafton börjar man undra om man inte skulle öppna ett eget vårdhem med hemlagad mat och servera det där lilla extra som sätter guldkant på vardagen
En perfekt krispig och god pizzadeg. Hemligheten är den långa jästiden. Det går att bara jäsa en timme och sen kavla ut den, men att jäsa den länge i kylen gör stor skillnad
Serveras gärna med ugnstekt paprika/sivri och matlagnings youghurt vid sidan av. 1 ½ kg lammgrytbitar1 1/2 stor gul lök2 vitlöks klyftor3 msk tomatpuré1 msk paprika pulver1 msk spiskummin5 krm cayennepeppar5 krm kanel1 köttbuljong tärning7 dl vatten2 lagerbladSalt SvartpepparMaizenaBryn lammet och sedan löken och lägg över i en gryta och ta vara på stekskyn av både löken och köttet. 3 msk tomatpuré
körsbärstomater. Skölj och dela tomaterna. Tillsätt linser och tomat på slutet. 10 st körsbärstomater. Ja eller så indisk som den kan bli av en Tväråbäcks bo, kanske lite mer "ish" än traditionell