Nyår

Nyår

  • 14 Recept
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar ca 2-3 msk (ca 25-40 g) smör eller  flytande margarin 0,5 tsk salt 0,5 dl ströbröd
Oxfilé med vitlökssmör

Oxfilé med vitlökssmör

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé 1 st smör , skirat, till stekning 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Vitlökssmör 150 gram smör , normalsaltat 2 st vitlöksklyfta(or) 2 msk persilja , hackad 1 odefinierad worcestershiresauce , några droppar Redskap 1 odefinierad plastfilm , eller smörpapper Köp receptet
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen. Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt
Snittar!

Snittar!

Dom här snittarna gjorde jag på nyår och dom blev så enormt goda. Det har tagit mig en himla tid att få upp det här receptet – men den som väntar på nåt gott
Snittar och snurror!

Snittar och snurror!

Som jag lovade tidigare i dag så skulle ni få recepten på snittarna som jag ska ha med mig i morgon till nyårsfesten
Dubbelmarinerad oxfilé

Dubbelmarinerad oxfilé

Jag har haft det på Nyår, bröllop och bufféer. Det här är ett recept jag har serverat vid många tillfällen
Helstekt oxfilé med madeirasås

Helstekt oxfilé med madeirasås

  Hoppas att ni hade en bra nyårsafton.   Helstekt oxfilé med madeirasås var det som lagades till huvudrätt på nyårsafton och till det en potatiskaka, broccoli och en fräsch sallad
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

När man lagar kött av riktigt hög kvalitet rekommenderar jag att alltid använda en stektermometer. På så sätt får man perfekt resultat varje gång
Rödvinssås till helstekt oxfilé

Rödvinssås till helstekt oxfilé

Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Nyår 2012 – drinktilltugget

Nyår 2012 – drinktilltugget

Det finns mycket god mat jag ska dela med mig av, och jag tänkte börja med nyårsmaten. gräslökspannacotta, nyår, Pyttes matblogg, snittar, tilltugg 200 g kavring
Nyår 2012 – förrätt I

Nyår 2012 – förrätt I

nyårsafton lagade jag en fyrarättersmiddag som faktiskt blev riktigt riktigt bra. Jag tycker så mycket om tilltugg och förrätter att jag skulle kunna leva enkom på dem, och det var väl delvis anledningen till att vi hade två förrätter på nyår