Rör ner mjölet, lite i taget, degen ska släppa från bunken men får i te bli för kompakt. Häll äggfluffet i den heta mjölken, rör om tills du får en jämn och slät kräm, ställ tillbaka på plattan och låt koka upp under omrörning, låt bubbla några sekunder tills krämen tjocknat
Nybakade Hönökakor. Jag bakade bröd så att Hanna skulle ha när hon vaknade, dessa kakor är en blandning mellan Hönökakor och rågsiktskakor och är underbara nybakade
Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper
Äggvitan bör stå i rumstemperatur i ett dygn innan man bakar. Sen får det inte vara några klumpar i smeten, så bäst är att sikta florsockret och använda färdigt mandelmjöl
"Visitandines" blir luftigare, en "Financier" mer kompakt. Passar bra att använda till de här muffinsliknande portionsbakverken där vitorna inte alls behöver vispas hårt som till maräng
Som ni förstår älskar jag att baka och även att laga mat och testa nya grejer. Låt sedan degen jäsa i bunken under bakduk ca 40 minuter. Knåda sedan degen lätt och dela i 2 delar, forma till 2 runda bröd och låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper ca 30 minuter. Sätt in i ugnen ca 30 minuter på 225 grader eller tills brödet nått en temperatur på 95 grader
Vill man översätta exempelvis Vatten till volymmått (dl) så rekommenderar jag recepten. Det som återstod för mig var då enbart att hitta ett bröd baserat på vetesurdeg som verkade roligt att baka
Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
Ofta tenderar dom att bli lite kompakta och â€tunga†men nu blev jag faktiskt riktigt nöjd med konsistensen och vi har precis provsmakat varsin… Ostfralla & ett stort glas mjölk, sen sover man gott