MP Bak

MP Bak

  • 64 Recept
Krämkaka alá Victorias provkök

Krämkaka alá Victorias provkök

Rör ner mjölet, lite i taget, degen ska släppa från bunken men får i te bli för kompakt. Häll äggfluffet i den heta mjölken, rör om tills du får en jämn och slät kräm, ställ tillbaka på plattan och låt koka upp under omrörning, låt bubbla några sekunder tills krämen tjocknat
Mammas marängtårta i långpanna

Mammas marängtårta i långpanna

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner växelvis med mjölken. Klä en långpanna med bakplåtspapper och smörj det väl
Nybakade Hönökakor!

Nybakade Hönökakor!

Nybakade Hönökakor. Jag bakade bröd så att Hanna skulle ha när hon vaknade, dessa kakor är en blandning mellan Hönökakor och rågsiktskakor och är underbara nybakade
Bästa kanelbullen

Bästa kanelbullen

Snart stundar Kanelbullens dag, och eftersom bullarna var slut i frysen fick helt enkelt renoveringen vänta och jag tog en bakdag istället
Rosa macarons

Rosa macarons

Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper
Macarons

Macarons

Äggvitan bör stå i rumstemperatur i ett dygn innan man bakar. Sen får det inte vara några klumpar i smeten, så bäst är att sikta florsockret och använda färdigt mandelmjöl
Enkla mandelbakverk av överblivna äggvitor

Enkla mandelbakverk av överblivna äggvitor

"Visitandines" blir luftigare, en "Financier" mer kompakt. Passar bra att använda till de här muffinsliknande portionsbakverken där vitorna inte alls behöver vispas hårt som till maräng
Saffransbullar med vanilj

Saffransbullar med vanilj

Julklappar ska börja inhandlas och baket ska inledas. Så, det var julklappsshoppingen det, men baket
Saftiga saffransbullar

Saftiga saffransbullar

Låt svalna under bakduk. Låt jäsa 20 min under bakduk. Senare tenderar att blir långt senare när det gäller mig
Grekiskt Lantbröd

Grekiskt Lantbröd

Mina klasskompisar gjorde de för någon vecka sen, så jag fick receptet av dom. Knåda sedan degen igen och forma till två limpor
Grekiskt lantbröd

Grekiskt lantbröd

Knåda degen igen och forma till två limpor. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade
Grekiskt lantbröd

Grekiskt lantbröd

Som ni förstår älskar jag att baka och även att laga mat och testa nya grejer. Låt sedan degen jäsa i bunken under bakduk ca 40 minuter. Knåda sedan degen lätt och dela i 2 delar, forma till 2 runda bröd och låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper ca 30 minuter. Sätt in i ugnen ca 30 minuter på 225 grader eller tills brödet nått en temperatur på 95 grader
Surdegsbröd med hälften dinkel

Surdegsbröd med hälften dinkel

Det här brödet tar verkligen sin tid och behöver passas under flera timmar men det var också det helt klart bästa och godaste brödet jag har bakat
Italienskt surdegsbröd

Italienskt surdegsbröd

Vill man översätta exempelvis Vatten till volymmått (dl) så rekommenderar jag recepten. Det som återstod för mig var då enbart att hitta ett bröd baserat på vetesurdeg som verkade roligt att baka
Saftigt surdegsbröd...

Saftigt surdegsbröd...

Forma varsamt degen till önskade former och låt jäsa under bakduk på dragfri plats under ca 9-10 timmar
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

Lättbakat är det också. När jag ( baknörd som jag är ) tog bild på mina nybakade bröd i lördags, så kom hon med sin "mobil" och gjorde exakt likadant
Dundergoda fluffiga tekakor

Dundergoda fluffiga tekakor

Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
Stora, fluffiga frallor!

Stora, fluffiga frallor!

Ofta tenderar dom att bli lite kompakta och ”tunga” men nu blev jag faktiskt riktigt nöjd med konsistensen och vi har precis provsmakat varsin… Ostfralla & ett stort glas mjölk, sen sover man gott