Mickson 1

  • 64 Recept

Mini-semlor

1 tsk stött kardemumma. 1 ägg. 1 uppvispat ägg till pensling. 2½ dl mjölk. 25 g jäst för söta degar. ½ dl Milda Culinesse, rumstempererat
Raggmunkar med fläsk och rårörda lingon

Raggmunkar med fläsk och rårörda lingon

1 ägg. 11/2 dl vetemjöl. 1 msk strösocker. Så här gör du. 30 minuter. Vispa ihop ägget med mjölet och hälften av mjölken till en jämn smet
Galet goda, örtspäckade och bräserade kycklinglår med tomat och bacon, toppade med citronmarinerade oliver

Galet goda, örtspäckade och bräserade kycklinglår med tomat och bacon, toppade med citronmarinerade oliver

1 vitlöksklyfta, skalad. 1 röd chilipepparfrukt, urkärnad och finhackad. Rivet skal från 1 citron. 1 gul lök, finhackad. (1-2 vitlöksklyftor, finhackat). 140 g bacon, klippt i bitar. 1 kycklingfond du Chef (eller 1 kycklingbuljontärning eller 1-2 msk flytande kycklingfond). 1 lagerblad. 11/2 msk färsk hackad oregano, eller 2 tsk torkad. 2 kvistar färsk rosmarin eller 1 msk torkad. 1-2 kanelstänger. Hetta upp olivolja och smör i stekpanna och stek kycklinglåren med skinnsidan nedåt på lite över medelvärme i ca 10 minuter. 1 vitlöksklyfta. 1 röd chilipepparfrukt. 1 gul lök. 1-2 vitlöksklyftor. 140 g bacon. 1 kycklingfond. 1 kycklingbuljontärning. 1-2 msk flytande kycklingfond. 1 lagerblad. 11/2 msk färsk hackad oregano, eller 2 tsk torkad. 1-2 kanelstänger
Aioli

Aioli

2 dl rapsolja (eller 1 dl raps- och 1 dl olivolja). Extra gott smakar aiolin med vitlök från egna täppan
Tartarsås

Tartarsås

1 dl majonäs. 1 dl turkisk yoghurt. 1msk fint hackad kapris. 1 msk fint hackad bladpersilja. 1 tsk citronsaft. 1 dl majonäs. 1 dl turkisk yoghurt. 1msk fint hackad kapris. 1 msk fint hackad. 1 tsk citronsaft
Tartarsås till fina fisken

Tartarsås till fina fisken

Jag blev så sugen på en gammal klassisk sås från det glada 1800-talet. 1/2 dl majonnäs (jag gjorde egen men köpt fungerar lika bra). 1/2 tsk vitvinsvinäger. 1 dryg msk hackad smörgåsgurka (inlagd). 1/2 tsk dijonsenap. 1/2 tsk citronsaft (färsk). 1 msk finhackad gul lök. 1 tsk färsk persilja, hackad. 1 tsk färsk dill, hackad. 1 nypa strösocker. 1 krm svartpeppar. 1 krm salt eller mer för den som är saltälskare. 1/2 dl majonnäs (jag gjorde egen men köpt fungerar lika bra). 1/2 tsk vitvinsvinäger. 1 dryg msk hackad smörgåsgurka (inlagd). 1/2 tsk dijonsenap. 1/2 tsk citronsaft (färsk). 1 msk finhackad gul lök. 1 tsk färsk persilja, hackad. 1 tsk färsk dill, hackad. 1 nypa strösocker. 1 krm svartpeppar. 1 krm salt eller mer för den som är saltälskare
Tomatsås.

Tomatsås.

1 liter sås 15 stora tomater, halvera 1 schalottenlök, finhacka 1 vitlöksklyfta, finhacka ½ kruka timjan, hacka ½ kruka basilika, hacka ½. - Läs hela inlägget här 1 liter sås. 15 stora tomater. 1 schalottenlök. 1 vitlöksklyfta
Lammracks med chevrésås

Lammracks med chevrésås

1 kg lammracks4 st finrivna vitlöksklyftor3 ½ msk finhackad färsk rosmarinsaltpepparsmörGör så här. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i ugnen på 150 grader tills köttet har en temperatur på 60-62 grader. Ta ut det från ugnen och linda in det i aluminiumfolier, låt det vila i ca 15 minuter. 100 g chevréost utan kanter. 1 ½ dl creme fraiche. 1 kg lammracks. 150 grader tills köttet har en temperatur på. 100 g chevréost. 1 ½ dl creme fraiche
Hamburgerost – del 2

Hamburgerost – del 2

Som ni kanske vet skrev jag i Januari 2011 ett inlägg om ost till hamburgare. Den 4 Mars 2011 fick jag ett mail från en Joen om att han lyckats göra egen smältost. Slutprodukten är en lösning med natriumcitrat = E331 = smältsalt. 1 tsk citronsyra. 1 tsk + 2 krm bikarbonat. 135 g riven cheddarost. 1 krm gurkmeja (för den härligt gula färgen). 1 finhackad jalapeño. Häll sedan 1 msk smältsaltslösning i en kastrull och häll i 0,25 dl mjölk. 2011 fick j. 1 tsk citronsyra. 1 tsk. 135 g riven cheddarost. 1 krm gurkmeja. 1 finhackad jalapeño. 1 msk smält
Myllymäkis hembakade hamburgerbröd

Myllymäkis hembakade hamburgerbröd

Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg. 10 minuter i maskin eller. 15 minuter för hand
Ostgratinerad falukorv

Ostgratinerad falukorv

Skrivet 2016-03-02 Klockan 18. 1 röd paprika. 1 gul lök. 1 dl chilisås. 150 g ost i skivor. 1 msk smör. 1 kg potatis. 1 krm salt. 1 krm svartpeppar (nymald). 1 rödlök. 1. Koka i lättsaltat vatten ca 15-20 minuter. Dela falukorven i 1 cm tjocka skivor och fördela ut på botten av formen. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. 1 röd paprika. 1 gul lök. 1 dl chilisås. 150 g ost i skivor. 1 msk smör. 1 kg potatis. 1 krm salt. 1 krm svartpeppar (nymald). 3 tomater 1 rödlök
Rödvinssås med smak av rosmarin

Rödvinssås med smak av rosmarin

Min sambo och jag lagade mat och vi gjorde lammracks med en rödvinssås med smak av rosmarin. Recept på lammracks hittar du här
Oxfilé tournedos med potatisgratäng och cognacsås

Oxfilé tournedos med potatisgratäng och cognacsås

1-2 dl riven prästost. 1 msk soja. 1 msk sirap (och eventuellt 1 tsk svartvinbärsgele). Tillsätt vattnet, fonden, grädden och cognacen och låt koka i 10 minuter. 4 vitlöksklyftor 1-2 dl riven prästost. 1 msk soja. 1 msk sirap (och eventuellt 1 tsk svartvinbärsgele)
Julköttbullar

Julköttbullar

1 kg nymalen nötfärs (byt gärna ut 2-3 hg mot fläskfärs). 1 dl panko (asiatiskt ströbröd, finns i nästan alla butiker) eller annars 1 dl ströbröd. 1 dl vispgrädde. 1 dl julmust. 1 tsk nymalen vitpeppar. 1 kg nymalen. 1 dl panko. 1 dl ströbröd. 1 dl vispgrädde. 1 dl julmust. 1 tsk nymalen vitpeppar
Souvlaki

Souvlaki

1/2 dl rapsolja. 1/2 citron, skal + saft. 1 tsk rosmarin (1 msk färsk). 1 tsk salt. 1/2 dl rapsolja. 1/2 citron, skal + saft. 2 vitlöksklyftor 1 tsk rosmarin (1 msk färsk). 1 tsk salt
Varm smörgås med Tonfisk

Varm smörgås med Tonfisk

4 skivor formfranska2 ägg100 g philadelphia1 burk tonfisk i vattenstrimlad purjolökriven ost1 boll MozzarellaVispa äggen tillsammans med philadelphian så det blir slätt och klumpfritt. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. 100 g philadelphia
Pizza, grunddeg

Pizza, grunddeg

Arbeta degen väl med maskin i 10 minuter. 1 tsk salt. 1 msk olivolja. Smula jästen i en skål och tillsätt vattnet
Julskinkan är grillad

Julskinkan är grillad

Julskinkan är grillad och julen 2014 står inför dörren. Förbered grillen för indirekt grillning, ca 150 grader i ugnen. Blanda ca 2 msk grov senap med 2 msk ingefärsmarmelad och 1 tsk malda kryddnejlikor. Bred på senapsblandningen på skinkan och griljera ca 15 min på 225 grader i ugnen. SummaryRecipe NameGrillad julskinkaPublished On 2014-12-22Preparation Time 1HCook Time 3H Total Time 4HAverage Rating no rating Based on 0 Review(s). F [1. 22_1171]please wait. F [1. 22_1171]Rating

JUL PÅ BBQLOVERS.SE

Årets julsnaps 2013. #Åretsgrillbild2016Plankgrillat potatismosBullet ExplosionBidrag BBQLovers Burger Open 2016Armadillo Eggs – Kärlek i ett litet paketRökt Vildsvinsgryta med SnöpotatisJerk SeabreamHappyBBQs Grillade Bästkust kräftor. (Visited 401 times, 1 visits today). Webbplats 1 visits today