1 vitlöksklyfta, skalad. 1 röd chilipepparfrukt, urkärnad och finhackad. Rivet skal från 1 citron. 1 gul lök, finhackad. (1-2 vitlöksklyftor, finhackat). 140 g bacon, klippt i bitar. 1 kycklingfond du Chef (eller 1 kycklingbuljontärning eller 1-2 msk flytande kycklingfond). 1 lagerblad. 11/2 msk färsk hackad oregano, eller 2 tsk torkad. 2 kvistar färsk rosmarin eller 1 msk torkad. 1-2 kanelstänger. Hetta upp olivolja och smör i stekpanna och stek kycklinglåren med skinnsidan nedåt på lite över medelvärme i ca 10 minuter. 1 vitlöksklyfta. 1 röd chilipepparfrukt. 1 gul lök. 1-2 vitlöksklyftor. 140 g bacon. 1 kycklingfond. 1 kycklingbuljontärning. 1-2 msk flytande kycklingfond. 1 lagerblad. 11/2 msk färsk hackad oregano, eller 2 tsk torkad. 1-2 kanelstänger
Jag blev så sugen på en gammal klassisk sås från det glada 1800-talet. 1/2 dl majonnäs (jag gjorde egen men köpt fungerar lika bra). 1/2 tsk vitvinsvinäger. 1 dryg msk hackad smörgåsgurka (inlagd). 1/2 tsk dijonsenap. 1/2 tsk citronsaft (färsk). 1 msk finhackad gul lök. 1 tsk färsk persilja, hackad. 1 tsk färsk dill, hackad. 1 nypa strösocker. 1 krm svartpeppar. 1 krm salt eller mer för den som är saltälskare. 1/2 dl majonnäs (jag gjorde egen men köpt fungerar lika bra). 1/2 tsk vitvinsvinäger. 1 dryg msk hackad smörgåsgurka (inlagd). 1/2 tsk dijonsenap. 1/2 tsk citronsaft (färsk). 1 msk finhackad gul lök. 1 tsk färsk persilja, hackad. 1 tsk färsk dill, hackad. 1 nypa strösocker. 1 krm svartpeppar. 1 krm salt eller mer för den som är saltälskare
1 kg lammracks4 st finrivna vitlöksklyftor3 ½ msk finhackad färsk rosmarinsaltpepparsmörGör så här. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i ugnen på 150 grader tills köttet har en temperatur på 60-62 grader. Ta ut det från ugnen och linda in det i aluminiumfolier, låt det vila i ca 15 minuter. 100 g chevréost utan kanter. 1 ½ dl creme fraiche. 1 kg lammracks. 150 grader tills köttet har en temperatur på. 100 g chevréost. 1 ½ dl creme fraiche
Som ni kanske vet skrev jag i Januari 2011 ett inlägg om ost till hamburgare. Den 4 Mars 2011 fick jag ett mail från en Joen om att han lyckats göra egen smältost. Slutprodukten är en lösning med natriumcitrat = E331 = smältsalt. 1 tsk citronsyra. 1 tsk + 2 krm bikarbonat. 135 g riven cheddarost. 1 krm gurkmeja (för den härligt gula färgen). 1 finhackad jalapeño. Häll sedan 1 msk smältsaltslösning i en kastrull och häll i 0,25 dl mjölk. 2011 fick j. 1 tsk citronsyra. 1 tsk. 135 g riven cheddarost. 1 krm gurkmeja. 1 finhackad jalapeño. 1 msk smält
Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg. 10 minuter i maskin eller. 15 minuter för hand
Skrivet 2016-03-02 Klockan 18. 1 röd paprika. 1 gul lök. 1 dl chilisås. 150 g ost i skivor. 1 msk smör. 1 kg potatis. 1 krm salt. 1 krm svartpeppar (nymald). 1 rödlök. 1. Koka i lättsaltat vatten ca 15-20 minuter. Dela falukorven i 1 cm tjocka skivor och fördela ut på botten av formen. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. 1 röd paprika. 1 gul lök. 1 dl chilisås. 150 g ost i skivor. 1 msk smör. 1 kg potatis. 1 krm salt. 1 krm svartpeppar (nymald). 3 tomater 1 rödlök
4 skivor formfranska2 ägg100 g philadelphia1 burk tonfisk i vattenstrimlad purjolökriven ost1 boll MozzarellaVispa äggen tillsammans med philadelphian så det blir slätt och klumpfritt. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. 100 g philadelphia
Julskinkan är grillad och julen 2014 står inför dörren. Förbered grillen för indirekt grillning, ca 150 grader i ugnen. Blanda ca 2 msk grov senap med 2 msk ingefärsmarmelad och 1 tsk malda kryddnejlikor. Bred på senapsblandningen på skinkan och griljera ca 15 min på 225 grader i ugnen. SummaryRecipe NameGrillad julskinkaPublished On 2014-12-22Preparation Time 1HCook Time 3H Total Time 4HAverage Rating no rating Based on 0 Review(s). F [1. 22_1171]please wait. F [1. 22_1171]Rating