Spritsa chokladen över de stelnande pralinerna. Fick en bok i julklapp förra året som heter "Julgodis för små och stora sockerbagare", hade helt glömt bort den men så fick jag syn på den i kokbokshyllan och tyckte de var passande att läsa igenom den nu så här i jultider
Nu ska jag presentera årets godaste julgodis för er, så läs noga. För det handlar nämligen om den lenaste och krämigaste lilla godbit som man kan tänka sig, med två av julens bästa smaker i kombination
Passade på att koka fudge när jag hade en stund över. Som bas använde jag en burk kondenserad mjölk. Resultatet blev en fudge med kolasmak som smälter i munnen
Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur