Blanda alla ingredienser till såsen. Lägg sidfläsket i en långpanna eller ugnssäker form. Pensla på såsen eller lägg fläsket i marinaden och blanda ihop innan du lägger upp skivorna
Hittade ett mycket gott recept på hemsidan för Vindelnrökt sidfläsk. Passar kanske bäst på sommaren och tillagad över öppen eld men nu är det 1 meter snö ute och man behöver påminnas om sommaren
Igår var det premiär för Muurikkan ute i skogen. Jag gjorde en enkel deg till mjuka tunnbröd som fick gräddas på muurikkan, och de behövdes inte alls många sekunder innan varje bröd blev färdiggräddat
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port Tunnbröd 5 dl mjölk (3 %) 50 g smör 25 g Jäst (1/2 pkt) 1/2 tsk salt 1 msk Strösocker 2 1/2 dl Grahamsmjöl 7 dl Vetemjöl mjöl till utbakning Viltkebab 750 g Renskav salt och peppar kebabkrydda smör och olivolja Kebabsås 4 1/2 dl Gräddfil 3 msk Majonnäs 1 1/2 tsk Sambal oelek 4 1/2 msk Chilisås 3/4 tsk kebabkrydda 1/2 st Vitlöksklyfta (riven) Till servering Isbergsallad
Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
Att laga mat på muurikkan hör verkligen dit. Att steka palt på muurikkan är ju också ett måste. Nu är semestern slut och det känns märkligt att det redan gått 4 veckor