fisk

fisk

  • 26 Recept
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

Smält smöret i en gryta. Rör ner vetemjölet och späd med varm mjölk under ständig omrörning, lite i taget
Jennies laxsallad med sparris

Jennies laxsallad med sparris

2 dl matvete. 4 ägg. 1 bunt grön sparris. 0,5 gurka. 250 g cocktailtomater. 400 g varmrökt lax. 3 salladslökar
Stekt lax med het majs och zucchinisallad toppad med fetaost - Recept - Tasteline.com

Stekt lax med het majs och zucchinisallad toppad med fetaost - Recept - Tasteline.com

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Laxen 600 gram laxfilé 0,5 msk flingsalt 0,5 msk chiliflakes 0,5 msk strösocker 2 msk olivolja , extravergine Majs och zucchinisallad 1 st zucchini 1 burk(ar) majskorn 1 klyfta(or) vitlök 2 msk olivolja , extravergine 1 tsk chiliflakes 1 st lime , saften 1 tsk honung 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen 1 paket fetaost Köp receptet Näringsvärde Kcal
Laxlåda

Laxlåda

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i tunna skivor. Skala och skiva löken tunt och fräs den i smör i en stekpanna på svag värme tills den blir mjuk och glansig
Ugnsbakad lax i jättegod sås

Ugnsbakad lax i jättegod sås

Häll såsen över fisken. Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Detta gick snabbt och lätt att tillaga
Laxlasagne

Laxlasagne

200 g laxfilé. 0. 5 st gul lök. 1 msk smör. 40 g färsk babyspenat. 2 dl lätt crème fraiche. 1 st vitlöksklyfta. salt och peppar
Laxpaj
 – recept

Laxpaj
 – recept

150 g smör 
. 13 dl vetemjöl 
. 11 msk iskallt vatten 

God och lättlagad fisksoppa

God och lättlagad fisksoppa

Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
Portugisisk fiskarsoppa

Portugisisk fiskarsoppa

Lägg i fisken och sjud cirka 5 minuter. 400 g fisk. 1 l fiskbuljong. Skala och hacka löken. Snitta, skölj och strimla purjon
Torskrygg:

Torskrygg:

Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret. Slå på fiskbuljongen och fortsätt reducera. Värm såsen och skeda den över fisken vid servering