Dagarna rullar på i en galen hastighet o tiden bara försvinner i ett virrvarv av förkylning o sorg. Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Så har ni inte bestämt er för vad ni ska äta, så kika in lite då och då
Åh, så gott det är med hederlig husmanskost ibland. Kålpudding brukade vi få hemma hos mormor och det var en sådan rätt som man trodde skulle smaka äckligt men som visade sig vara jättegod
Lövbiffsgryta. 4 port. 2 tsk margarin400 g lövbiff12 hela färska chaminjoner1 liten gul lök1 tsk paprikapulver1 msk vetemjöl1 dl kycklingbuljong4 msk tomatpurésalt och peppar2 dl gräddfilSmält matfettet i en stekpanna
I helgen testade vi ett nytt recept med fläskfilé som var riktigt gott. Mascarponen bytte jag ut mot ricotta, som också är en italiensk färskost men inte lika söt som mascarpone