Fisk

Fisk

  • 17 Recept
Torsk i ugn med bacon och broccoli

Torsk i ugn med bacon och broccoli

Jag lagade en fiskrätt med torsk, bacon och broccoli. Till fisken hade vi pressad potatis. Tag ut fisken från ugnen och häll av ev vätska
Torsk med potatis- och äggsås

Torsk med potatis- och äggsås

1 fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljongtärning smör (till formen). Jag har tappat lusten att planera min mat på sistone
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Er tänker jag bjuda på en Fiskgryta med saffran som vi gjorde när vi var hos lillebror för några helger sedan
Fransk fiskgryta med saffran

Fransk fiskgryta med saffran

Byxa fisken genom att skära bort raden med ben som sitter på mitten av fiskfiléns tjockaste del. Skär fisken i mindre bitar och skala räkorna
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Jag har länge varit sugen på en riktigt god och värmande fiskgryta och passade därför på att laga denna smarriga grytan efter jobbet idag
Torsk i ugn

Torsk i ugn

Häll sedan gräddblandningen över fisken. Dela eller klyfta tomaterna och lägg dem bredvid fisken i grädden
Smakrik fiskgryta

Smakrik fiskgryta

Med två stjälkar selleri, lite pressad citron, lite krossade tomater och riven pepparrot i kylen så fick det bli fiskgryta till middag
Fiskgryta med saffran och vitt vin

Fiskgryta med saffran och vitt vin

En ljuvlig fiskgryta med saffran och vitt vin. Lägg i fisken i grytan. Fiskgryta med saffran och vitt vin (4-6 portioner). Skär fisken i 2-3 cm stora kuber. Låt koka med på svag värme i ca 5 minuter tills fisken är klar
Fisk med tomat

Fisk med tomat

Lägg i fiskbitarna och ös över lite tomatsås. 1fisk, 400 g. 11 1/2 dl matlagningsgräddeHalvtina fiskblocket och dela det i 4 bitar. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter tills fisken är lätt att dela
Ugnsbakad torsk med chèvre

Ugnsbakad torsk med chèvre

Bred blandningen över fisken och strö över ströbröd. Strö lite finskuren dill över fisken inför serveringen
Stekt röding med löjromspotatis

Stekt röding med löjromspotatis

Fisken. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. 4 st röding- eller öringfiléer, à 150 g, med skinnet kvar
Stekt öring med gräslöksås

Stekt öring med gräslöksås

Rensa och ta av huvudet och fenorna av fiskarna. Lägg en klick smör i stekpannan och lägg i fisken när smöret börjar bli hett

Fisk i gurksås

Rensa fisken och lägg en knippa dill inuti. Stek fisken i smöret tills den är nästen färdig. Servera fisken och såsen tillsammans med pressad eller kokt potatis