Ja, äntligen blev det paj på vilda växter och oj så god den blev. Jag gjorde den med den mjölkfria pajdegen, men om man inte gillar den så går det förstås att göra med vanlig pajdeg också
Eftermiddagens mellanmål blev en "nässelsmoothie". Receptet kommer från boken "Lisens örtspa". Jag plockade inte bara ramslök igår, lite nässlor och maskrosblad slank ner i korgen också
Hej på er allihop. Nu är det dags för det första receptet innehållandes syréner, resten får ni vänta på till helgen eftersom att de måste stå och dra ett tag till
Det exploderade plötsligt i backarna. Blåsippor,vitsippor och enstaka gullvivor blommar samtidigt. Nässlorna växer så det syns och på bloggen är det många som knappar in på nässlor
Gul, gulare, gulast skrev jag om senast, men gulare ska det bli. För efter att jag hade varit ute och fotat maskrosängar och rapsfält lyssnade jag på P1 där någon kläckte ur sig att man faktiskt kan göra maskrosmarmelad
Nu har nässlorna kommit upp i lagom höjd för att kunna skördas på ett lättsamt sätt. Dagens nässelskörd blev på en liter, ganska hårdpackad i måttet som jag hade med mig ut
50 gram jäst5 dl ljummet vatten0. 5 dl dl olja2 tsk salt1 liter späda nässlor1 dl keso2 dl grovt rågmjöl10-12 dl kärnvetemjöl med fullkorn ( eller vanligt vetemjöl)Lägg nässlorna i en kastrull och häll på vatten så att det täcker
Lunchen räckte inte för att stilla hungern. Kompletterade med ett tidigt mellanmål. "Maskrosomelett". Receptet klippte jag ut ur tidningen "Amelia" 1995