Efterrätter

Efterrätter

Mammas smulpaj

Mammas smulpaj

Detta måste vara en av de godaste pajarna som finns. en klassisk smulpaj med äpple och kanel. Just till smulpaj så vill jag ha en härlig vaniljsås, inte för tunn och inte för tjock utan lite så där lagom krämig
Rabarber- och bananpaj

Rabarber- och bananpaj

Rabarbersäsongen är i gång och i vårt trädgårdsland växer den ena raberberstjälken efter den andra upp
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Min dotter bakade en rabarberpaj till fikat. Receptet hittade hon på Arlas hemsida. Pajen blir extra god med smaken av kanel och till pajen serverades så klart vaniljsås
Smulpaj med äpplen

Smulpaj med äpplen

Smulpaj med äpplen. 250 gram smör. 5 dl havregryn. 2 dl vetemjöl. 1½ dl strösocker. 6-8 äpplen. socker. kanel. Skala äpplena och skär i klyftor eller skivor
Smulpaj

Smulpaj

Blanda alla ingredienserna till smulpajen (smöret bör vara rumsvarmt). Smörj pajformarna med lite smör, tillsätt blåbär och äpplet skuret i bitar, strö över kanel och socker och pudra över lite potatismjöl
Skumtomtepannacotta

Skumtomtepannacotta

Enkel juldessert – perfekt till 1. a Advents-myset. 1 påse. skumtomtar (100 g). 5 dl. vispgrädde. Värm vispgrädden i en kastrull, var försiktig så att det inte kokar över
Pannacotta med vit choklad och hallonsås

Pannacotta med vit choklad och hallonsås

Hej på er. Melodifestival, god middag och finfin dessert – ungefär så såg gårdagskvällen ut här hemma. Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Päron gratinerade med toscasmet

Päron gratinerade med toscasmet

Ännu en dessert. Nu en klassiker som alltid går hem och som går bra att förbereda och bara gratinera innan servering