Jag fortsätter att planera inför kommande husvagnshelger, nu inte med bak utan med kokkonsten. Denna gratäng är så himla lätt att göra och det behövs inte så många olika skålar om man inte vill, allt läggs liksom i den ugnssäkra formen direkt och sen in i den egna ugnen i husvagnen eller i ugnen i servicehuset
Gott tillbehör till musslor mm. Hemmagjort är oslagbart. Skala potatisenoch skär i stavar. Låt dem få ett kortuppkok i kastrull, häll av vattnet, skölj med kallt vatten och lägga att svalna på handduk (bred ut dem)
Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc. Den här salladen har lika många stavningar som recept. Salladen kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern
Den här rätten är väldigt snabb och enkel att göra, tänk bara på att ha alla ingredienserna färdigt skurna och uppmåttade i skålar så det blir lätt att bara hälla i eftersom
Att stå ute i ett vindstilla snölandskap och känna doften av alspån som sakta tillagar en fisk i röken är nog en av de bästa matupplevelser jag har haft
Visst det är både en hel del ingredienser och en hel del moment, men ibland är det roligt att göra något mekkigt också, och kul att laga mat efter lite andra regler
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citronoch svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället. 4 st tomater. 2 pressade vitlöksklyftor. 2 msk tomatpure. 150 gr fetaost. 2 st köttbuljongtärningar. 1 tsk sambal oelek
Jag hittade ett recept med nudlar som blev supergott. Strö över salt ochpotatismjöloch rör om. Skär paprikan i mindre bitar, löken i tunna skivoroch strimla purjolöken