En av mina favoritluncher är wraps. Jag gör alltid egna wraps och varierar mellan att göra dem med havregryn (lite mer kolhydrater) eller med kokosmjöl (för en low carb wrap)
Vi fortsätter att ha det bra i värmen vid poolen i Spanien. Jag ska alldeles strax gå ut och äta frukost men först tänkte jag ge er detta supersmarriga recept som hela familjen älskade och som jag förmodar att vi snart kommer äta igen
Vi hoppas på fint väder, så vi kan vara ute Igår blev det wraps till kvällsmat. Kycklingwraps med guacamole på avocado och mango1 wraps1 stort tortillabröd1 kycklingfilé i skivor1 skiva stekt baconSalladsbladCocktailtomatGuacamole med avocado, koriander, chili och lime (se längre ner)Mango i tärningar, frystLax med wasabikräm1 wraps1 stort tortillabrödSalladsbladRökt lax i skivorWasabikräm (se längre ner)CoktailtomaterGuacamole på Gourmetmorsans visRöran räcker till 4-6 wraps2 moga avocados1/2 dl creme fraiche1 pressad vitlöksklyftaNågra droppar av lime1/2 röd chili finhackadFärsk koriander, 1 dl hackadSalt och pepparGör så här. WasabikrämRöran räcker till 4-6 wraps2 dl creme fraiche5 msk inlagd ingefära, hackad4-6 tsk wasabi, smaka dig fram1/2 dl finhackad dillGör så här. 1 wraps. 1 wraps. Röran räcker till 4-6 wraps. Röran räcker till 4-6 wraps
Ingredienser Portioner. 4 250 g frysta, tinade gröna ärter 150 g smulad fetaost 2 msk fryst, hackad dill 1/2 dl matyoghurt (10 %) 1/2 tsk salt 1/2 tsk peppar 100 g böngroddar 1 förp, sprödbakade torskfiléer (à 360 g) 4 chapatibröd eller tortillabröd (medium) Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Hos Fröken Nilsson har jag hittat ett mycket bra och enkelt recept på wraps/pannkakor. När du går ännu mer ner i inlägget ser du recept på currymajonnäs, och fyllning till wraps