Då ställde jag mig på kvällen och bakade bröd genom Semperpaketen som jag brukade få hem som barn (min bror är det som får hem dem nu) och det enda jag behövde var jäst vilket jag med hade + lite annat smått och gott som jag blandade ner i brödet
För det allra mesta brukar jag ju baka riktigt grovt och innehållsrikt, glutenfritt bröd. Första gången jag prövade att baka det jäste brödet över alla bräddar i ugnen, och röken stod så tät och svart i köket att jag allvarligt övervägde att ringa brandkåren
Du bör också ha lite extra mix till hands under utbakningen. Låt dem svalna i bakduk. Rör i kesella, socker, salt och ca 9 dl glutenfri mjölmix. Låt tekakorna jäsa under bakduk i 20 minuter. 9 + 3 dl glutenfri mjölmix (finax)
Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakarglutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar