Fisk

Fisk

  • 22 Recept
Ostgratinerad spetskål

Ostgratinerad spetskål

Ostgratinerad spetskål. Hos mina föräldrar har vi ätit ostgrainerad spetskål flera gånger och jag har länge tänkt att jag även ska laga det själv
Lax med kall dillsås

Lax med kall dillsås

1 kg laxfilé salt peppar eller  citronpeppar. 3 dl gräddfil 4 msk majonnäs 0,75 tsk salt 1 dl hackad dill (fryst går bra)
Torsk med potatis och äggsås i kastrull

Torsk med potatis och äggsås i kastrull

4 4 bitar fryst torskryggfilé (à 125 g) 2 tsk salt 700 g fast potatis 100 g purjolök (den vita delen) 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning smör (till formen) 2 krm peppar 2 msk finskuren dill (+ extra till garnering) 1 msk finrivet citronskal 4 ägg 1 - 2 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan
Lax i ugn med limesås – recept

Lax i ugn med limesås – recept

Jag vill tipsa om min och barnens fiskfavorit just nu. Jag är glad att barnen äntligen börjat tycka om fisk, för det gör jag med
Lax i ugn med färskostsås

Lax i ugn med färskostsås

Veckans fisk fick därför bli denna mumsiga, lättlagade lax med färskostsås. Det är skönt att starta veckan med mat som är snabb och enkel att laga
Fisk med koriander och grön chili

Fisk med koriander och grön chili

Jag kan bli så himla sugen på fisk till lunch. Eftersom det luktar verkligt vidrigt när man värmer fisk i mikrovågsugn brukar jag undvika att göra det på jobbet
Fisksoppa

Fisksoppa

2 st fisk buljong, tärning. Skär fisken i munsbitar och lägg i grytan och sjud i ytterligare 6-7 minuter. 2 st fisk buljong, tärning
Vinpocherad torskrygg, hummerskum och citrondressat äpple

Vinpocherad torskrygg, hummerskum och citrondressat äpple

Rätten tar 30-45 minuter att laga, beroende på hur pass tillagad du vill ha fisken. Tillaga fisken tills innertemperaturen är 42-50 grader (använd stektermometer), vilket tar 30-45 minuter. Tillaga fisken tills innertemperaturen är 42-50 grader (använd stektermometer), vilket tar
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Stekt torskrygg med pepparrotsmajonäs

Stekt torskrygg med pepparrotsmajonäs

Jag insåg att kombinationen måste vara perfekt för vanlig fisk också. Jag äter inte Sushi överhuvudtaget eftersom jag fullständigt hatar rå fisk, men tillagad fisk älskar jag