För åtskilliga år sedan provade jag att göra en köttfärspaj. Det var en riktigt äcklig matupplevelse, så pass att jag hållt mig långt bort från alla nya pajrecept som inte passat bra ihop med vaniljsås eller glass
Pajdegen. Knåda ihop till en deg, och platta ut i pajformen. Den här blev jag alltså bjuden på i lördags men det lär inte dröja innan jag gör den själv för den var riktigt god och en paj som hela familjen lär tycka om
Då passade vi dessutom på att svänga ihop pajen som ni ser på bilden här nedan, en basilikapaj som vi tänkte tipsa er om idag lagom till stundande helg
Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad
En i särklass bästa kalla pajer jag ätit. Västerbottensosten i pajen gör botten salt och krispig. Blanda alla ingridienser till fyllningen och bre ut i pajskalet
Pajskal. Fyll pajskalet med lax och purjolök. Riv osten och strö över pajen. På mitt 30-årskalas bjöd jag på en somrig laxpaj som passade utmärkt på buffébordet. Tumma ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter, eller tills pajen känns fast och fått fin färg. Hela pajen kan lagas klart i förväg och sedan värmas på när den är dags att äta på 150 grader i ca 15 minuter
Paj i alla former är alltid gott. Lägg purjolöken i botten på pajskalet. Tryck ut degen i en pajform och låt den stå kallt i 30 min. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 min
Kycklingpaj. I onsdags gjorde jag en såinibängengod kycklingpaj så Ni anar inte. Tjoffa i alla ingredienser till pajdegen i en matberedare, kör tills allt gått ihop sig till en deg
En god paj där man kan hoppa över parmaskinkan för ett vegetariskt alternativ. Varva grönsakshack, tomater (spara lite till garnering), ost och pesto i pajskalet
Matpajer är något jag tycker är väldigt gott, samtidigt som det är så himla enkelt. )Har länge gjort på samma pajdegsrecept men fick tag på ett nytt recept på en supergod pajdeg av min kompis i slutet av sommaren och nu är det det som gäller
Lägg dem i pajskalet och fördela riven parmesan och lagrad ost över. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills det fått vacker färg. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott