efterrättsboken

efterrättsboken

Jordgubbar med smul

Jordgubbar med smul

Blanda mjöl, havregryn, socker och smör till en smuldeg. Platta ut till en 1 cm tjock kaka på en bakpappersklädd plåt
Portionspavlova med dulce de leche

Portionspavlova med dulce de leche

1. Sätt ugnen på 150 grader. Elvispa äggvitorna hårt till ett fast skum med rena vispar. 2. Häll i ättikspriten, och sockret lite i taget och vispa i minst tre minuter till en blank smet
Mangofromage med chokladrippel

Mangofromage med chokladrippel

225 g mango. 15 st gelatinblad. 13 st ägg. 11 dl socker. 12 dl vispgrädde. 125 g mörk choklad. 11 st passionsfrukt
Thailändska pannkakor- Roti

Thailändska pannkakor- Roti

Thailändska pannkakor som serveras med exotiska frukter en god choklad- eller kolasås. De säljs överallt i Thailand och är en stor favorit bland turisterna
Att äntligen ha fått till det

Att äntligen ha fått till det

Ibland när man tror att man tappat sin magiska krafter,. återkommer de plötsligt tillbaka. Jag säger inte att mina bakverk alltid ser exemplariska ut
Lakritschokladtårta med lakritsglass

Lakritschokladtårta med lakritsglass

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 400 gram mörk choklad , 56-70% 2 dl vetemjöl 3 dl strösocker 4 st ägg 100 gram smör 0,5 msk lakritsgranulat Garnering 1 lakritsgranulat 1 msk kokosflingor , grova (finns i hälsokostbutiker) Glass 2 dl strösocker 3 dl grädde 1 msk lakritsgranulat , eller 2 msk lakritspulver 1 st vaniljstång 6 st äggula(or) 4 dl mjölk Glasyr 1 dl vispgrädde 1 msk ljus sirap 100 gram mörk choklad , 64–70% 10 gram smör 2 tsk lakritsgranulat Köp receptet
Chokladfudgetårta

Chokladfudgetårta

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 150 gram smör 2 st ägg 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk kaffe , kallt 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 tsk bakpulver Fudge 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl strösocker 2 msk ljus sirap 100 gram mörk choklad , (gärna 70 proc kakaohalt 75 gram smör , rumstempererat Garnering 1 msk kakao Köp receptet
Päronmousse med krispigt päronblad

Päronmousse med krispigt päronblad

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
Våfflor med vispad kardemummakräm

Våfflor med vispad kardemummakräm

Gör så här. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Vispa ner mjölblandningen i mjölksmeten till en slät smet
Amerikanska våfflor

Amerikanska våfflor

De är egentligen inte ett dugg mer amerikanska än de jag brukar göra, men de blir liksom det av allt man har till
Grymt enkel bärdessert

Grymt enkel bärdessert

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram kesella vanilj 250 gram kesella , jordgubb/lime 225 gram björnbär, frusna 115 gram hallon , frysta 6 msk råsocker , ca 110 gram blåbär , frysta Köp receptet
Risgrynspudding med saftsås

Risgrynspudding med saftsås

Ingredienser Portioner. 4 500 g risgrynsgröt (färdigköpt) 1 ägg 1 msk socker 1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt) Till servering hallonsylt eller saftsås till servering Lägg till i inköpslistan
Dessert

Dessert

22 Jan. 18. 20. Dessert. 0kommentarer. I fredags hade vi middags gäster och då bjöd jag på denna dessert. Det är en vitchokladpannacotta och en pannacotta med lime och mynta
Rabarberpaj med brynt smör

Rabarberpaj med brynt smör

Ingredienser Portioner. 4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Exotiskt fruktspett med smak av lime och kokos

Exotiskt fruktspett med smak av lime och kokos

Lägg grillspetten i blöt. Skala och skär frukterna i lika stora bitar och trä upp dem på spetten. Grilla 8–10 minuter, pensla med den flytande honungen mot slutet av grilltiden

Frasvåfflor

Frasvåfflor. 4 portioner. Ingredienser. 125 g smör eller margarin. 2 dl mjölk. 4 dl vetemjöl. 2 ägg. 1 tsk bakpulver
Nytt recept: Krämig blåbärspaj

Nytt recept: Krämig blåbärspaj

Mät upp smör, vetemjöl och kallt vatten i en bunke. (Låt gärna stå framme i rumstemperatur minst 15 min så att smöret blir mjukt