Vill prova

Vill prova

Feta- och melonsallad

Feta- och melonsallad

Ingredienser Portioner. 4 1 burk svarta bönor (à 400 g) 1 rödlök (gärna färsk) 3 msk olivolja pressad juice av 1 lime 1 msk flytande honung 1/2 tsk örtsalt 8 dl tärnad vattenmelon (ca 1/4 melon för 4 port) 100 g grönsallad 200 g fetaost 2 msk rostade pumpakärnor Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kantarell­risotto

Kantarell­risotto

Portioner. 4 - + 250 g Kantarell 1 krm Salt 1 krm Grovmalen svartpeppar 1 msk Smör 1 st Bananschalottenlök 2 msk Smör 1,5 dl Risottoris 1 dl Torrt vitt vin 3,5 dl Vatten 0,5 st Grönsaksbuljongtärning 1 msk Färsk timjan 1 dl Grädde 1,5 dl Riven parmesan 0,5 tsk Flingsalt 2 krm Grovmalen svartpeppar 25 g Smör