I vintras gjorde jag härliga toffifeepajer som blev väldigt populära hos er läsare. Nu är det dags att ta fram minipajformen igen, det är nya pajer på gång
Igår kväll bakade jag och mamma små söta hallonpajer med vit choklad. Jag använde samma recept på pajdeg som jag alltid brukar göra när jag gör frukt- och bärpajer, men då brukar jag ha pajdegen uppepå bären
Rör sedan ihop bären/rabarberna med socker, vaniljsocker och potatismjöl. Passade på att göra små söta rabarberpajer som du givetvis kan fylla med vad du vill
Smula över pajdegen och toppa med hackad choklad. Häll över bären i en pajform (cirka 24 centimeter i diameter). Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter eller tills pajen fått fin färg
Jepp det är faktiskt helt SANT när det kommer till dessa mini snickerspajerna med dulce de leche. Speciellt när dessa mini snickerspajerna stod och väntade på mig i kylskåpet för att de skulle chilla en liten stund innan jag kunde äta dem
Finns det något godare på sommaren än en hembakad bärpaj. Tack vare idogt plockande i veckan kunde jag idag baka en sagolikt god hallonpaj till efterrätt
Låt pajskalet svalna i formarna. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock fyrkant och fodra 8 pajformar med löstagbar kant, vars sidor mäter 8 cm i diameter ända upp på kanterna, skär sedan bort överflödig deg. Ta ut från frysen och grädda pajskalen mitt i ugnen tills dom fått en gyllenbrun färg, i 10-12 minuter. Häll sedan 1 msk Halloncurd i pajskalen och ställ in i kylen ca 30-40 min
En god paj som inte är för söt. Dessa små pajer som är fyllda med en god Mascaponekräm med färska bär är lätta att göra och man kan äta dem nästan direkt
Jag fick en massa körsbär av svärmor och svärfar som jag gjorde en paj av. Körsbären var ganska sura så den blir nog ännu godare om man köper bigarråer
Mina och grannars barn plockade en hel del körsbärs från gårdsträdet förra helgen, när de var klara kom hem till mig och sade, eftersom det är du som bakar jätte goda tårtor kan du inte baka paj
Vi valde att fylla pajen med körsbär som vi hittade frysta (och urkärnade) i vår butik men man kan också testa att fylla den med päron, vinbär, hallon, aprikoser eller exempelvis plommon