Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver tillsammans. Skär ut botten så att det bildar ett hjärta om du inte bakat den i en hjärtformad springform
Gör ringen större genom att snurra degringen runt runt på bakbordet med hjälp av fingret. Lägg bröden på en plåt som är lätt smörad eller på ett bakplåtspapper
Vänd ner mjölet, bakbulver och vaniljsocker och rör runt. 1 stor tsk bakpulver. Idag har jag gjort kladdkake muffins som senare blev cupcakes med Italiensk maräng
I alla fall nu är de bakade. Dessutom bakade jag dubbel sats, för jag tänkte att svägerskans lillebror som kom tvåa skulle få sin favoritkaka, dock ficka han inte välja smak
I bakhuvudet hade jag kvar att jag sett ett glutenfritt recept av Roy Fares. Så nu har jag bakat ett par omgångar till och ska bjuda arbetskamraterna på jobbet imorgon
Det här inlägget blir kanske lite OT eftersom bloggen främst handlar om söta bakverk. men faktum är att jag faktiskt bakar ganska mycket bröd också, helst surdegsbröd (Och japp, jag dricker gärna latte och är lite lätt miljömupp om någon har nån fördom de skulle vilja ha bekräftad
1 knapp msk salt eller havssalt (utan jod sa ett bakproffs till mig men det funkar nog vilket som). 1 knapp msk salt eller havssalt (utan jod sa ett bakproffs till mig men det funkar nog vilket som)
Att baka scones går fort och är ett perfekt sätt att visa lite omtanke. Lägg sedans sconesen på en bakplåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker
ta upp degen över ett mjölat bakbord och arbeta degen smidigt. låt det jäsa en stund under bakduk 10-20 minuter. låt det svalna under bakduk över 4 längder eller ca 50 kanelbullar